Følg os
  • Slide10
  • Slide3
  • Slide1
  • Slide11
  • Slide11
  • Slide10
  • Slide3
  • Slide1

Prisforhandling og boligkøb – hold hovedet koldt.

Købersmægler.dk har mødt Boliga til en snak om boligkøb

Det er mange steder efterhånden reglen mere end undtagelsen, at potentielle boligkøbere bliver opfordret til at deltage i åbent hus på en bolig som er til salg, frem for at der bliver arrangeret en egentlig fremvisning for en boligkøber ad gangen. Det kan virke som om, at det er noget ejendomsmægleren gør for at effektivisere og optimere sit arbejde, så han/hun ikke skal fremvise en given bolig i tide og utide. Det kan der være noget om, det er ganske enkelt smartere, hurtigere og mere effektivt.

Der er masser af psykologi og manipulation i at holde åbent hus

Men der kan også være andre årsager. Fx er der en hel del psykologi i at holde åbent hus. For det første samler sælgers mægler dermed potentielle købere på adressen i en afsat tidsramme på helt ned til en halv time. På den måde, så kan man som potentiel boligkøber blive forvirret og stresset over at det ser ud til at der er overordentlig mange interesserede. Og det kan gå ud over strategien i forbindelse med boligkøbet.

Det som andre vil have …

Det er en gammelkendt sandhed, at når vi oplever, at andre er interesserede i et givent objekt, så anslår vi værdien af objektet højere end, hvis det modsatte var tilfældet. Selvom der altså er tale om det præcis samme objekt. Denne nærmest universelle sandhed udnytter sælger og sælgers mægler naturligvis. Ved at sørge for, at man som boligkøber med egne øjne kan se, at der er andre der også er interesserede i boligen, så påvirkes boligkøbers mentale indstilling til den kommende forhandling omkring boligkøbet.

Hvem har det psykologiske overtag?

Pludselig ser bolden ikke ud til at være på købers halvdel, men derimod ovre på sælgers. Og det kan i høj grad forvirre og forværre boligkøbers forhandlingssituation. Skal der prisforhandles, så vil man typisk være mere forsigtig og tilbageholdende og det kan derfor ende med at en uskyldig deltagelse i et åbent hus arrangement har afgørende betydning for, om man kommer afsted på det rigtige ben i forbindelse med den kommende prisforhandling og indgåelse af bolighandlen.

Boligkøb er et højt specialiseret område

Meget få boligkøbere har sat sig ind i psykologien i forbindelse med et boligkøb. Hvad sker der med ens mentale indstilling, når man finder det der ser ud til at være drømmeboligen over alle drømmeboliger? Der sker rigtig mange ting og da ens modpart, sælgers ejendomsmægler, er ekspert i bolighandler og i at vurdere mennesketyper og købssignaler, så risikere man at processen løber afsted med en i stedet for at man styrer processen. En af Købersmægler.dk’s simple men væsentlige pointer i interviewet til Boliga er at forsøge at holde hovedet koldt. Drømmehuset kan hurtigt nærmest blive en besættelse, hvor man som boligkøber nærmest ikke kan sove og tænker på boligen dag og nat. Ikke ulig en forelskelse.

Læs hele historien fra Boliga her: http://www.boliga.dk/bolignyt/paa-vej-til-et-aabent-hus-derfor-skal-du-huske-at-holde-hovedet-koldt

Læs mere om Købersmægler.dk’s ydelser.

Læs et andet indlæg – denne gang behandlet af BT – om prisforhandling og det gode boligkøb.

Står du selv og overvejer at købe bolig, så er du velkommen til at kontakte os på 70999900.

Læs mere

Køb af sommerhus – nye låneregler er klar 1. maj!

Skal du købe sommerhus, så er der nye regler på vej, som kan gøre det til en bedre investering end med den nuværende situation. Købersmægler.dk er blevet interviewet af dagbladet Børsen omkring, hvad det kan komme til at have af betydning for sommerhusmarkedet.

Der er fortsat et stort gap mellem det almindelige boligmarked og markedet for fritidshuse. Det prisfald vi så i forbindelse med finanskrisen har ikke rettet sig op, ligesom det er tilfældet for en stor del af det øvrige boligmarked. Blandt andet derfor er politikerne trukket i arbejdstøjet, og det ser ud til at der er opstået en enighed om at ændre lovgivningen på området.

Nye låneregler

Et af tiltagene er en ændring af lånereglerne, så man fremover kan belåne sommerhuset med 75 % realkredit i stedet for kun 60 %, som det er tilfældet i dag. Hos Købersmægler.dk er vi ikke sikre på, at det kommer til at have den store betydning isoleret set. Børsen har i går skrevet en artikel om emnet i Børsen Penge.

Et overskudsfænomen

Faglig chef og partner i Købersmægler.dk John Wulff fortæller til børsen, at “potentielle sommerhuskøbere deler sig i to grupper. De velbjærgede børnefamilier fra byerne med lyst til at sende ungerne på græs i weekender samt det lidt ældre segment, der gerne vil bruge noget af otiumtilværelsen tæt på skov og strand. Jeg hilser helt klart velkommen, at muligheden for realkreditbelåning lempes. Det vil givetvis øge salget, men jeg oplever ikke, at det er familier, som kun lige kan få enderne til at nå sammen hver måned, som er på udkig efter sommerhus. Det er et overskudsfænomen.” (Citat fra artiklen i Børsen.)

Køberrådgivning sommerhus

Flere tiltag på vej

På sommerhusmarkedet virker det som om der er der flere tiltag på vej. Blandt andet vil man i udvalgte kommuner give dispensation fra reglen om at udlændinge ikk må købe sommerhus i Danmark. Det er et forslag, som skal afdække, om det giver et løft til lokalområdet og det vil typisk være fokuseret på de områder som har været hårdt ramt af affolkning gennem de seneste år. Dette emne behandles dog ikke i artiklen men du kan læse mere om forslaget her: http://ekstrabladet.dk/ferie/regeringen-udlaendinge-skal-kunne-koebe-sommerhus-i-danmark/6433616

Læs mere

Du kan læse hele artiklen i Børsen, hvor Købersmægler.dk er citeret, på dette link, hvis du er abonnent: http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/165969/artikel.html?hl=YToxOntpOjA7czoxMDoic29tbWVyaHVzZSI7fQ

Læs en anden artikel om det at købe sommerhus uden for sæsonen. Denne er fra BT som også har mødt Købersmægler.dk om en snak omkring sommerhuskøb: http://koebersmaegler.dk/sommerhus/

Hør et interview med Købersmægler.dk om sommerhuskøb hos DR Radioavis P4: http://koebersmaegler.dk/sommerhuskob/

Kontakt os, hvis du overvejer at købe sommerhus. Lige nu tilbyder vi en gratis uvildig købsvurdering, så du bliver klædt bedre på til købet og forhandlingen med sælger. Kontakt os: http://koebersmaegler.dk/kontakt/

Vi har fået en gennemsnitlig vurdering på 4.8. Dette er ud af 5 mulige. I alt har 171 givet os en anmeldelse på trustpilot

Læs mere

Prisforhandling og det gode boligkøb – historie i BT

Hvordan prisforhandler man bedst muligt, når man har fundet sin (forhåbentlig) kommende bolig? Det spørgsmål får vi som køberrådgiver meget meget tit, det skal der ikke herske tvivl om. Avisen BT har stillet det samme spørgsmål. Hvordan opnår man det største prisnedslag, når man skal købe bolig? I artiklen kan du få nogle grundlæggende informationer og ideer, som kan hjælpe dig til at navigere på området.

Prisforhandling ifm boligkøb – et område med tonsvis af faldgruber.

Hos Købersmægler.dk vil vi gerne lære fra os og klæde læserne på, så de opnår en grundlæggende forståelse for områdets kompleksitet og muligheder. For der ER nedslag at forhandle sig til derude. Ikke kun i provinsen, hvor finanskrisen stadig har en  indflydelse på lokalboligmarkedet, men også i København, Århus og de større danske byer, hvor boligmarkedet ellers igen har masser af fart på.

På en måde er prisforhandling ifm boligkøb et område, som er indhyldet i mystik og usagte regler. Nogle køberrådgivere tilbyder det, andre gør ikke. Og på en anden måde er det meget praktisk og lige frem – en ganske almindelig og velkendt forhandling af en handelspris, ligesom hvis man vil købe en barnevogn på dba.dk, men synes at prisen er sat lige højt nok.

Prisforhandling ved boligkøb kræver erfaring.

Lad det være sagt med det samme: Det kræver erfaring, viden og is i maven at forhandle pris og vilkår på rigtig mange områder. Ikke mindst på boligmarkedet. Hvor mange bolighandler skal man have i bagagen, før man kan begynde at bruge sin erfaring til at opnå bedre forhandlinger i kommende handler? Hvor mange forskellige scenarier skal man have oplevet før man har opbygget et respons-beredskab på disse typer scenarier, som stiller en bedst muligt i en forhandlingssituation?

Svaret er, som du måske selv er kommet frem til, mens du læste det her, ikke så lige til endda. Nogle boligkøbere har en naturlig tilgang til markedet, som betyder, at de et langt stykke af vejen kan klare sig selv. Andre falder i den første faldgrube der viser sig, og ender med ikke at kunne komme igennem et boligkøb uden at have betalt flere hundrede tusinder for meget for boligen.

Prisforhandling boligkøb

Du kan godt selv – ik?

I artiklen i BT får du præsenteret nogle af de mest elementære pointer – sæt dig ind i boligens tilstand, udnyt sælgers situation til din egen fordel osv. Alt sammen basispointer, som kan være med til at kæde dig på, til at blive bedre til at forhandle pris og vilkår på din kommende bolig.

Men forhandling er langt mere kompliceret. Kan du opnå den bedste prisforhandling ved at gøre det selv? Specielt, når du har at gøre med en forhandlings-modpart, som har gennemført hundreder, hvis ikke tusinder, af handler, så kan det være lidt af en mundfuld. Hvad gør du, hvis du afgiver et mundligt bud til sælger som med det samme afviser det? Tænk lige over det i to sekunder … Hvad er den gode strategi? Har du forberedt dig på denne situation? Kan du følge din strategi og komme i mål, hvis sælgers mægler blankt afviser?

Vi oplever rigtig mange, som henvender sig til os, som er fastlåst i denne situation. De har afgivet et bud, som sælgers mægler har afslået, og de ønsker nu at forhøje budet. Eller gør de? Har de egentlig tænkt over dette, eller er det en udfordring, som er opstået fordi sælgers mægler har afslået og måske endda fortalt “at der altså er en anden køber, som har vist interesse”.

Hvad er det, du gerne vil opnå?

En af de vigtigste ting, når man skal forhandle pris og vilkår er at afgøre, hvad succeskriteriet skal være. Hvornår er du tilfreds? Er det en attraktiv toværelses lejlighed på Vesterbro i København, som er prissat aggressivt, så er strategien måske at byde over prisen, for at nå succeskriteriet som er at få boligen. Er det en villa i Roskilde, som har en liggetid på 458 dage, så er sagen givetvis en anden.

Under alle omstændigheder skal du gøre dig klart, om det er det rigtige valg, at du selv forhandler eller det kan betale sig at bruge en ekstern rådgiver.

Læs om vores ydelser inden for køberrådgivning her: http://koebersmaegler.dk/koberradgivning/

Har du fundet en bolig, hvor du overvejer at få en ekstern, professionel rådgiver til at hjælpe dig, så læs mere her om vores Sparegaranti, hvis vi skal hjælpe dig med at prisforhandle: http://koebersmaegler.dk/sparegaranti/

Boliga er begyndt at give informationer omkring, hvad du kan forvente at forhandle som prisnedslag ud fra statistikken på markedet. Dog vil vi pointere at hver eneste bolig er forskellig og gennemsnitsbetragtninger er meget svære at bruge i parksis. Men det kan være spændende viden, når du er i markedet for en ny bolig. http://boliga.dk

 

 

Læs mere

Mød Jan som har fået køberrådgivning ifm sit køb af bolig uden bopælspligt

Børsen følger op på historien om lejligheder uden bopælspligt ved at tale med kunde hos Købersmægler.dk Jan Zederkof om det at købe bolig uden bopælspligt og tænke investering med i sit boligbehov. Jan har købt en projektlejlighed i indre København, nærmere bestemt i Carlsbergbyen. Her sker der for øjeblikket en rivende udvikling, hvad angår opførelse af nye boliger, butikker og et nyt lokalmiljø. Jan bor fortsat i Middelfart men lejligheden, som Købersmægler.dk har hjulpet ham med at erhverve skal fungere som Jans faste base, når han er i København. Det er han ca en gang om ugen, så alternativt skulle han bo på hotel, med alt hvad det indebærer på godt og ondt.

København på prøve

Jan kunne som sådan godt blive ved med at tjekke ind og ud af hoteller, når han besøger hovedstaden i forbindelse med sit arbejde og på weekendturene med familien. Men ideen med at købe lejligheden er også at prøve det at bo i København af. På den måde opfylder lejligheden flere behov, dels i form af en base, når der er møder i København og dels som prøvebolig, så beslutningen om at flytte til København kan gøres på et bedst muligt grundlag. Samtidig er det muligt at leje lejligheden ud på korttidsbasis til fx turister og på den måde få en del af udgifterne til lejligheden finansieret.

Alternativ til pensionsopsparing

Lejligheden i Carlsbergbyen er absolut en af de mere luksuriøse. Den ligger øverst oppe og der etableres en stor tagterrasse. En medvirkende årsag til at Jan har valgt at købe en lejligheden i København er blandt andet, at han anser det som en god investering. Som selvstændig erhvervsdrivende har han ikke en pensionsopsparing på samme måde som mange lønmodtagere har. Så der var helt klart også et element af god investering med i Jans overvejelser, da han tog skridtet.

Prisnedslag på boliger uden bopælspligt

Det er sjældent muligt at få prisnedslag på projektlejligheder i disse år, simpelthen fordi de er for eftertragtede og fordi der ikke er en kultur for prisnedslag inden for projektbyggerier. Det lykkedes dog i dette isolerede tilfælde, at få et væsentligt prisnedslag på den lejlighed, som Jan valgte at købe, men det hører til sjældenhederne, at det sker. Til gengæld er prisnedslaget med til at danne fundamentet for den gode investering – at man allerede er “lidt foran” til at starte med.

Hvor er boligerne uden bopælspligt?

Der er ikke et register, hvor man kan finde boliger uden bopælspligt, men ønsker man en bolig uden bopælspligt, for eksempel fordi man er udlandsdansker og først kommer hjem om et stykke tid, så skal man se efter de nyopførte boliger. I København er det “de nye områder” langs havnen, langs vandet på Østerbro, ved Amager Stand og nybyggerierne i inde by. I København er der godt 2.700 boliger der har status af at være “uden bopælspligt”, som det populært kaldes. Lejlighederne er typisk større lejligheder på mere end 100 kvadratmeter og kan sagtens være et godt stykke over 200 kvadratmeter.

Køberrådgivning vedrørende bolig uden bopælspligt

Ønsker du køberrådgivning omkring bolig uden bopælspligt, så kontakt os på 70 99 99 00

 

Køberrådgivning - uden bopælspligt

Læs mere

Købersmægler.dk i Børsen-artikel vedrørende boliger uden bopælspligt

Boliger uden bopælspligt

Køberrådgiver og partner Jacob Agerbo citeres i Børsen om fænomenet “boliger uden bopælspligt”. I artiklen sættes der blandt andet fokus på, at en del af de nye områder i København står øde hen i store perioder, da der ikke er tilmeldt en beboer på adressen i folkeregistret. Det er primært nybyggeri, som vi ser have status som bolig uden bopælspligt. De store byggerier langs Københavns havn er typiske luksuriøse lejlighedskomplekser, hvor der en del steder ikke kræves bopælspligt.

Svære at finde

Lejligheder med denne specielle status kan være svære at finde, da det ikke er muligt at søge på den denne status som boligkøber. Der er ikke noget flueben der kan vinges af på boliga.dk, hvor man sætter et filter på, der gør at man kun får lejligheder frem, som ikke har bopælspligt. Det gør det sværere at navigere på markedet for boligkøberen og det er svært at danne sig et overblik. Samtidig er priserne ikke helt sammenlignelige med tilsvarende boliger med bopælspligt, da lejligheden typisk handles dyrere når der ikke er knyttet en bopælspligt til adressen. Det er en række øvrige faktorer som adskiller sig fra det traditionelle boligmarked og det betyder, at der i høj grad er brug for professionel køberrådgivning, når man ønsker en bolig uden bopælspligt.

Hvem er boligkøberne?

De kunder som vi hjælper boligkøb inden for denne boligtype kan være udlandsdanskere, som ønsker en base i Danmark, når de er “hjemme”. Køber de en traditionel bolig med bopælspligt, så er der krav til, at boligen skal bebos. Og det er selvsagt problematisk for dem. En anden kundegruppe er eksempelvis virksomhedsejere, som bor i den anden ende af landet og som også har et behov for at kunne overnatte i København. Eller det er boligkøbere som bor nogle år endnu i en villa, men vælger at investere i deres kommende bolig i god tid. Når børnene flyver fra reden, så sælger de villaen og flytter ind i lejligheden.

Der kan være mange grunde til, hvorfor en boligkøber har behov for en bolig uden bopælspligt. Fælles er der det faktum, at boliger uden bopælspligt ikke kan søges på samme måde som boliger med bopælspligt, så man må gå anderledes til værks. Disse boliger har dog tendens til at være koncentreret omkring nybyggerierne/projektbyggerier i de større byer med hovedvægt på København.

Køberrådgivning – bolig uden bopælspligt

Overvejer du også at købe en bolig uden bopælspligt og vil høre mere om mulighederne for køberrådgivning i den forbindelse, så ring til os på 70 99 99 00 eller ved at skrive til kontakt@koebersmaegler.dk

Køberrådgivning uden bopælspligt

Vi har fået en gennemsnitlig vurdering på 4.8. Dette er ud af 5 mulige. I alt har 171 givet os en anmeldelse på trustpilot

Læs mere

Kontakt

Købersmægler.dk
Nyvej 17, st.tv.
1851 Frederiksberg C,
Telefon: 70 99 99 00
Email: kontakt@koebersmaegler.dk
CVR: 36391030Medlem afFind os

×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Kontakt

Skriv en besked og vi vender tilbage til dig. Passer det dig bedst at ringe til os? Ring nu på tlf 70 99 99 00

*Skal udfyldes

Gratis vurdering

Få en gratis Købsvurdering™ - hvis du skal købe bolig

Lige nu tilbyder vi en gratis og uvildig Købsvurdering™ af den bolig, som du overvejer at købe.

Ring på 70 99 99 00. Telefonen er åben til kl 22:00. Eller udfyld kontaktformularen herunder.