Følg os
  • Slide11
  • Slide10
  • Slide3
  • Slide1
  • Slide11
  • Slide1
  • Slide10
  • Slide3

Købersmægler.dk citeres i Boligmagasin: “Husk de løbende udgifter”

Boligkøbere er ikke opmærksomme på de løbende udgifter, når de skal købe bolig.

I vores køberrådgivning støder vi alt for tit på boligkøbere, som ikke er opmærksomme på de løbende udgifter på den bolig, som de har forelsket sig i. Men det har faktisk stor betydning for den samlede boligøkonomi, hvis boligkøberen vælger en bolig med meget høje løbende udgifter.

Omkostningerne ved realkreditlån/finansiering fremgår af salgsopstillingen, og det er langt de fleste boligkøbere opmærksomme på. Det er synligt og det er nemt at forstå og afkode. Værre står det til med de løbende udgifter til fx vedligeholdelse, varme, el og vand. Disse udgifter er ikke på samme måde trukket frem og det er derfor svært at sammenligne boliger. Der kan imidlertid være store forskelle, boliger imellem, på de løbende udgifter.


Forskel på huse

Ældre huse har typisk et langt mere belastet varmeregnskab end nyere huse. Årsagen er ganske simpelt byggematerialer, isolering osv. Men et ældre hus er i langt de fleste tilfælde også dyrere at vedligeholde. Er huset bevaringsværdigt, så kan det være en dyr affære at renovere og vedligeholde et ældre hus. Men alt for få boligkøbere er opmærksomme på de store forskelle.

Forskel på mange tusinde kroner

Forskellen i de løbende udgifter kan årligt løbe op i mange tusinde kroner, og har man ikke en husholdningsøkonomi, der kan holde til dette, så kan det blive en stressende affære at stå med disse udgifter.

En del af de overvejelser man skal gøre sig i forbindelse med boligkøb er derfor, hvor meget de løbende udgifter betyder. Det er ikke en parameter, som man må være overhøring. Det er rede penge og disse løbende udgifter kan nemt overstige de udgifter, der er forbundet med finansieringen, da realkreditlån i de seneste mange år har været billige at finansiere.

Få køberrådgivning

Det kan være svært at få en fornemmelse af, om de løbende udgifter er høje eller lave, hvis ikke man sammenligner forskellige boliger. Det kan en køberrådgiver hjælpe med som en naturlig del af køberrådgivningen. Eller man kan sammenligne forskellige boliger, for at få en fornemmelse af om den bolig, som man er interesseret i ligger på et fornuftigt niveau.

Se artiklen herunder:

Købersmægler.dk - løbende omkostninger

Klik på billedet for at læse hele artiklen

Links:
Sydkysten lokalavis Boligmagasin
Bolius behandler samme emne her
Bolighed

Relaterede artikler:
Prisforhandling – når du skal købe bolig
Prisafslag ved boligkøb

Kontakt

Købersmægler.dk
Nyvej 17, st.tv.
1851 Frederiksberg C,
Telefon: 70 99 99 00
Email: kontakt@koebersmaegler.dk
CVR: 36391030Medlem afFind os

×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Kontakt

Skriv en besked og vi vender tilbage til dig. Passer det dig bedst at ringe til os? Ring nu på tlf 70 99 99 00


Gratis vurdering

Få en gratis Købsvurdering™ - hvis du skal købe bolig

Lige nu tilbyder vi en gratis og uvildig Købsvurdering™ af den bolig, som du overvejer at købe.

Ring på 70 99 99 00. Telefonen er åben til kl 22:00. Eller udfyld kontaktformularen herunder.