Følg os
  • Slide1
  • Slide11
  • Slide3
  • Slide10
  • Slide1
  • Slide11
  • Slide10
  • Slide3

Det danske boligmarked sakker bagud i europæisk sammenhæng

Europæiske boligmarkeder sejler Danmark agterud

Det er et dansk boligmarked i frigear, der er gået ind i årets sidste kvartal viser nye tal. Det danske boligmarked sakker dermed længere bagud på listen over vækstende europæiske boligmarkeder. I opgørelsen fra juli 2016 (se historie her) røg Danmark ud af Top 10, og siden da er tendensen blot forstærket.

Med en årlig stigning i landets boligpriser på 4,5 procent er Danmark nu helt nede på en 18. plads på listen over prisstigninger på kontinentets boligmarkeder, der inkluderer 29 lande. 17 lande kan altså notere højere prisstigninger end Danmark, og det viser tegn på opbremsning i markedet, vurderer vi i Købersmægler.dk.

Vi bevæger os mod et mere afdæmpet boligmarked. Endnu en gang må vi understrege, at der i europæisk sammenhæng ikke ser ud til at være nogen risiko for en national overophedning i horisonten. Tværtimod viser de nyeste tal en lille opbremsning. Som købermægler og køberrådgiver giver det nogle muligheder for stærkere forhandlinger af pris og vilkår på et marked som ellers i en periode har været karakteriseret ved at være sælgers marked. I hvert fald i hovedstadsområdet og andre af de større danske byer.

Store forskelle i markedet
Danmarks placering langt fra toppen er ikke nødvendigvis et dårligt tegn. Tværtimod er det Købersmægler.dk’s opfattelse at det i Eurostats opgørelse er godt at befinde sig midt i feltet. Landene i toppen af listen risikerer overophedning af markedet, mens en meget lave vækst og minusvæksten i lande som Italien, Frankrig, Polen og Cypern heller ikke er ønskværdig.

Det er tegn på et sundt dansk boligmarked, når vi kan konstatere moderat vækst for det danske boligmarked som helhed. Vi ser stabile prisstigninger og en stabil omsætning. Det kommer både købere og sælgere til gode.

Ifølge Eurostat er boligpriserne i Danmark steget 2,6 procent fra første til andet kvartal i 2016. Det placerer Danmark på en 12. plads blandt de 29 lande. Der er dog store forskelle internt i det danske marked, både geografisk og på forskellige boligtyper. Fra første til andet kvartal faldt eksempelvis de gennemsnitlige priser på villaer og rækkehuse i Københavns Kommune med 1,5 procent, mens prisen på ejerlejligheder steg med 5,6 procent i samme periode.
Boligboble?

Der er pt ingen risiko for den nationale boligboble, som Den Internationale Valutafond ellers advarede mod i foråret. Vi skal dog især i de større byer holde øje med markedet for ejerlejligheder, men grundlaget for at fremmane skræmmebilleder på det nationale marked er ikke så relevant mener vi hos Købersmægler.dk

Statistikken fra Eurostat kan findes her

For mere information kontakt Lennart Christensen, partner og adm. direktør i Købersmægler.dk, på tlf. 31 15 51 66 eller e-mail: lc@koebersmaegler.dk

 

Om Købersmægler.dk

Købersmægler.dk er Danmarks førende rendyrkede købermæglervirksomhed, etableret i 2014. Rådgivningsvirksomheden tilbyder en uvildig og uafhængig køberrådgivning inden for hele købsprocessen, herunder at finde den rigtige bolig, besigtige boligen, forhandle prisen, lave dokumentgennemgang, godkendelse af handlen og hele den juridiske sagsbehandling inkl. tinglysning og refusionsopgørelse. Købersmægler.dk rådgiver udelukkende boligkøberen, aldrig boligsælgeren, og har gennemført mere end 1.000 bolighandler for danske boligkøbere. Købersmægler.dk består af et team på 12 ansatte.

 

Følgende medier har citeret Købersmægler.dk omkring historien og de nyeste Eurostat-tal: 

Ejendomsforeningen Danmark

Estate Media

Byens Ejendom

Det europæiske boligmarked

Kontakt

Købersmægler.dk
Nyvej 17, st.tv.
1851 Frederiksberg C,
Telefon: 70 99 99 00
Email: kontakt@koebersmaegler.dk
CVR: 36391030Medlem afFind os

×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Kontakt

Skriv en besked og vi vender tilbage til dig. Passer det dig bedst at ringe til os? Ring nu på tlf 70 99 99 00


Gratis vurdering

Få en gratis Købsvurdering™ - hvis du skal købe bolig

Lige nu tilbyder vi en gratis og uvildig Købsvurdering™ af den bolig, som du overvejer at købe.

Ring på 70 99 99 00. Telefonen er åben til kl 22:00. Eller udfyld kontaktformularen herunder.