Følg os
  • Slide3
  • Slide10
  • Slide1
  • Slide11
  • Slide1
  • Slide10
  • Slide3
  • Slide11

Børsen møder køberrådgiver John Wulff for en snak om “budkrig”

Køberrådgivning og prisforhandling – kan det gå hånd i hånd med overbud og budrunde?

Børsen har til en artikel om budkrig interviewet med John Wulff, som er køberrådgiver og faglig chef i Købersmægler.dk. I indre København, herunder brokvartererne og Frederiksberg, har der længe været en tendens til at boligkøberne byder over prisen. Det gør de fordi der er en overefterspørgsel efter lejligheder i disse områder og der derfor tit og ofte er flere købere til samme bolig. Det giver boligsælgerne og ejendomsmæglerne rigtig gode vilkår på det marked der fortsat er varmt og opadgående.

Budrunde og køberrådgivning

Foto: Steven Achiam for Børsen

Men tendensen med budkrig er ikke længere stigende – på landsplan i hvert fald. Faktisk toppede tendensen i 2015. Men i hovedstadsområdet og nogle områder i Århus, der ser vi det fortsat.

Tendensen ses også ved køb af sommerhus

En helt ny tendens, som dog ikke behandles i artiklen i Børsen er, at der opstår budrunder på sommerhuse. Køb af sommerhus har længe haltet efter resten af markedet, men i 2017 ser det ud til at efterspørgslen på sommerhuse er steget markant, hvis vi ser på sæsonen indtil videre. Og så opstår der nogle gange den situation, at der er 2 eller flere interesserede som skal overbyde hinanden.

Fare for “boligfeber”

Tendensen kan være skræmmende for boligkøber, da det kan være en selvforstærkende effekt. Man hører om fænomenet, og tager det med i sine betragtninger, når man skal byde på en bolig. Får man “boligfeber”, så kan man som boligkøber godt finde på at byde prisen eller over udbudsprisen for at sikre sig boligen, fordi man er faldet for den og det virker som den eneste bolig, man nogensinde kan se sig selv i. Mange boligkøbere får at vide på fremvisning, at der er andre interesserede. Og det er her boligfeberen kan sætte ind. Boligkøberen hører det som, at det er en kamp mod tiden, og de bliver nødt til at rykke hurtigt. Bevares, det kan sagtens være det er tilfældet. Men man skal samtidig huske, at der selvfølgelig altid er andre interesserede i de populære og befolkningstætte områder som Århus, København og til en række andre byer. Blot det at folk har klikket på boligen på Boligsiden eller Boliga betyder vel i grunden, at der er andre interesserede?

Køberrådgivning og det at sikre sig boligen

Nogle gange er den altoverskyggende prioritet at få boligen. Pris og vilkår er af mindre prioritet, det er det at “få lov at købe boligen” som er det væsentlige. Typisk ses det ved forskellige former for liebhaveri, helt specifikke adresser og de boligtyper og -størrelse som der få af. Når de bliver udbudt er der mange gange en overefterspørgsel blandt et publikum, der har en solid økonomi. Her er succeskriteriet for en køberrådgiver eller købermægler simpelthen at sørge for, at boligkøberen bliver udvalgt som den sælger ønsker at sælge til. Det er ikke altid prisen eller beløbet der er afgørende, det kan også være andre parametre, som fx en godkendelsesskrivelse, der udarbejdes på forhånd, overtagelsestidspunktet osv.

John Wulff og Jan Schøtt-Petersen, formand i foreningen Danske Boligadvokater, har talt med Børsen om, hvordan man kan håndterer en budrunde. Artiklen kan læses her i sin fulde længde, hvis du er abonnent på Børsen: http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/173032/artikel.html

Links:
Læs mere om budrunder på bolius.dk
Læs mere om prisforhandling og det at holde hovedet koldt

 

 

Kontakt

Købersmægler.dk
Nyvej 17, st.tv.
1851 Frederiksberg C,
Telefon: 70 99 99 00
Email: kontakt@koebersmaegler.dk
CVR: 36391030Medlem afFind os

×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Kontakt

Skriv en besked og vi vender tilbage til dig. Passer det dig bedst at ringe til os? Ring nu på tlf 70 99 99 00


Gratis vurdering

Få en gratis Købsvurdering™ - hvis du skal købe bolig

Lige nu tilbyder vi en gratis og uvildig Købsvurdering™ af den bolig, som du overvejer at købe.

Ring på 70 99 99 00. Telefonen er åben til kl 22:00. Eller udfyld kontaktformularen herunder.