Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
Det danske boligmarked sakker bagud i europæisk sammenhæng

Det danske boligmarked sakker bagud i europæisk sammenhæng

Det er et dansk boligmarked i frigear, der er gået ind i årets sidste kvartal viser nye tal. Det danske boligmarked sakker dermed længere bagud på listen over vækstende europæiske boligmarkeder. I en opgørelse fra juli 2016, røg Danmark ud af Top 10, og siden da er tendensen blot forstærket.

De Europæiske boligmarkeder sejler Danmark agterud

Med en årlig stigning i landets boligpriser på 4,5 procent er Danmark nu helt nede på en 18. plads på listen over prisstigninger på kontinentets boligmarkeder, der inkluderer 29 lande. 17 lande kan altså notere højere prisstigninger end Danmark, og det viser tegn på opbremsning i markedet, vurderer vi i Købersmægler. Vi bevæger os mod et mere afdæmpet boligmarked. Endnu en gang må vi understrege, at der i europæisk sammenhæng ikke ser ud til at være nogen risiko for en national overophedning i horisonten. Tværtimod viser de nyeste tal en lille opbremsning. Som købermægler og køberrådgiver giver det nogle muligheder for stærkere forhandlinger af pris og vilkår på et marked som ellers i en periode har været karakteriseret ved at være sælgers marked. I hvert fald i hovedstadsområdet og andre af de større danske byer.

Store forskelle i markedet

Danmarks placering langt fra toppen er ikke nødvendigvis et dårligt tegn. Tværtimod er det Købersmægler’s opfattelse at det i Eurostats opgørelse er godt at befinde sig midt i feltet. Landene i toppen af listen risikerer overophedning af markedet, mens en meget lave vækst og minusvæksten i lande som Italien, Frankrig, Polen og Cypern heller ikke er ønskværdig. Det er tegn på et sundt dansk boligmarked, når vi kan konstatere moderat vækst for det danske boligmarked som helhed. Vi ser stabile prisstigninger og en stabil omsætning. Det kommer både købere og sælgere til gode.

Ifølge Eurostat er boligpriserne i Danmark steget 2,6 procent fra første til andet kvartal i 2016. Det placerer Danmark på en 12. plads blandt de 29 lande. Der er dog store forskelle internt i det danske marked, både geografisk og på forskellige boligtyper. Fra første til andet kvartal faldt eksempelvis de gennemsnitlige priser på villaer og rækkehuse i Københavns Kommune med 1,5 procent, mens prisen på ejerlejligheder steg med 5,6 procent i samme periode.

Boligboble?

Der er pt ingen risiko for den nationale boligboble, som Den Internationale Valutafond ellers advarede mod i foråret. Vi skal dog især i de større byer holde øje med markedet for ejerlejligheder, men grundlaget for at fremmane skræmmebilleder på det nationale marked er ikke så relevant mener vi hos Købersmægler.

Se mere om Statistikken fra Eurostat.

For mere information kontakt Lennart Christensen, adm. direktør i Købersmægler, på tlf. 31 15 51 66 eller e-mail: [email protected]

16/11/2016 af

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os