Få gennemgået din købsaftale hurtigt, effektivt – og gratis!

Står du med en købsaftale, som du er i tvivl om, hvorvidt du med i ro i sindet kan skrive under, så kan du få en straks-gennemgang af købsaftalen af en køberrådgiver fra Købersmægler.dk. På den måde har du en boligprofessionel køberrådgiver på din side til at sikre dig, at købsaftalen indeholder det, som den skal, i form af for eksempel de nødvendige forbehold, så du som boligkøber er stillet bedst muligt.

Ring til os på 70 99 99 00 og hør, hvordan du kan få en straks-gennemgang af Danmarks førende køberrådgivere. Eller udfyld formularen til højre, så kontakter vi dig.

Hvad er en købsaftale egentlig?

For det første er købsaftalen et af de absolut væsentligste dokumenter i forbindelse med en bolighandel. Kort fortalt er det et dokument, som fortæller på hvilke vilkår boligen handles. Både med hensyn til for eksempel pris, overtagelsesdato samt alle de individuelt aftalte vilkår, som man måtte være blevet enige om.

Det de færreste er opmærksomme på er, at en købsaftale ikke er en aftale, før begge parter har skrevet under! På det tidspunkt er det udelukkende et købstilbud. Derfor er betegnelsen i virkeligheden en smule forkert. Og man kan diskutere, om ikke det vil give fin mening at ændre denne betegnelse for at undgå de mange fortvivlelser og ærgrelser, vi som køberrådgivere tit ser.

Det er faktisk ikke så sjældent, at vi oplever, at boligkøbere allerede i deres forestilling og drømme er flyttet ind i deres nye hjem, selvom de ikke har indgået noget, der ligner en aftale. Og så bliver de altså skuffede, når boligen sælges til anden side og de finder ud af, at der har været 3-4 købsaftaler i gang på samme tid.

En købsaftale eller et købstilbud?

Sagen er den, at en købsaftale ikke en en aftale, før den er skrevet under af begge parter. Indtil da er dokumentet udelukkende et købstilbud, som den potentielle boligkøber afgiver til sælger. Selvom sælgers mægler måske har givet udtryk for, at sælger gerne vil sælge til den pris og de vilkår, som køber har givet sælgers ejendomsmægler, så er sælger på inden måde forpligtet til at sælge. Hverken til disse vilkår eller andre vilkår. Selvfølgelig er det frustrerende. Og skuffende, hvis boligen så bliver solgt foran næsen på en, fordi en anden køber var hurtigere på aftrækkeren.

Derfor er det også vigtigt, at få sælgers underskrift HURTIGST MULIGT, efter at du som boligkøber selv har skrevet under. Så længe sælger ikke har skrevet under, kan boligen sælges til anden side. Og et køberunderskrevet købstilbud er et fremragende dokument for sælgers  mægler at være i besiddelse af. Pludselig kan andre potentielt interesserede købere se og få at vide, at nu er der en anden, der har fået og underskrevet en købsaftale. Så skal man være med og have en chance, så skal man rykke hurtigt. Dette får tit boligkøbere til at gå en smule i panik. Og med rette. For bolden er 100 % på sælgers banehalvdel. Derfor: sørg for at sikre dig, at sælger underskriver hurtigst muligt for at undgå, at dit købstilbud bliver brugt til at sælge boligen til mere favorable vilkår (for sælger!) til anden side.

Læs mere om købsaftale.

Danmarks førende køberrådgivning

Købersmægler.dk er Danmarks førende køberrådgivere og yder danmarks stærkeste juridiske sagsbehandling og er fuldt ansvarsforsikret. Hvis du gerne vil se, hvad vores kunder synes om vores arbejde, så besøg vores profil på Trustpilot