Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
  • Hvad er en købsaftale?

    En købsaftale er en udspecificeret beskrivelse af hvad der er aftalt mellem køber og sælger af en bolig. Købsaftale en udarbejdes typisk af sælgers ejendomsmægler.

Købsaftale: I udgangspunktet er det ejendomsmægleren, altså sælgers repræsentant, der udarbejder købsaftalen. Af denne vil der fremgå en række centrale oplysninger som køber og sælgers navne, overdragelsesdato og handelspris samt forskellige frister, som er væsentlige at overholde.

Herudover vil en købsaftale også indeholde en række mindre detaljer, eksempelvis om og hvilke hårde hvidevarer følger med i handlen, om det er sælgers eller købers rådgiver der skal forestå udarbejdelsen og anmeldelsen af skødet til tinglysning etc.

Såfremt ejendomsmægleren er medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening ( DE ), vil foreningens standardformular blive benyttet. Denne individualiseres i forhold til en konkrete handel, og derfor er det vigtigt at få hjælp til at gennemgå, hvad den specifikke købsaftale betyder for dig. Af købsaftalens punkt 11 fremgår hvilke individuelle vilkår der er aftalt hvilket betyder, at dette punkt er specielt vigtigt at være opmærksom på.

For dig som boligkøber er det afgørende, at der er to specifikke forbehold i købsaftalen: Forbehold for din banks godkendelse af handlen og forbehold for at din køberrådgiver godkender handlen. Sidstnævnte forbehold betyder, at vi som din køberrådgiver får lov at gennemgå alle handlens dokumenter grundigt og undersøge, om der er forhold som giver anledning til yderligere betingelser, inden vi melder handlen endelig. Bankforbeholdet betyder, at du ikke risikerer, at indgå en bolighandel uden, at du har fået tilsagn fra din bank omkring, at ejendommen kan finansieres med realkreditbelåning. Din bank skal altid have en realkreditkonsulent til at besøge og vurdere boligen efter, at du har underskrevet købsaftale, inden de godkender handlen.

Købersmægler tilbyder specialiseret rådgivning i forbindelse med købsaftalen og sikrer dig, at de rette forbehold er skrevet ind i købsaftalen, så du står bedst muligt. Vores køberrådgivere vejleder altid vores boligkøbere grundigt omkring købsaftalen og de eventuelle afvigelser fra standardaftalen, der måtte være.

Andre Begreber

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os