fbpx
Landsdækkende køberrådgivning - åbent i dag til kl 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.

Boligkøberens ABC

Med “Boligkøberens ABC” gør vi det lidt nemmere for boligkøbere at forstå mange af de boligtermer der indgår i forbindelse med køb af bolig, som eks. tinglysning, omskødning, grundskyld, advokatforbehold og pantebrev mv.

Advokatforbehold

Som boligkøber har man mulighed for at få indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen. Et advokatforbehold betyder at købsaftalen først er endeligt gældende, når advokaten har skrevet under.

BBR-oplysninger

BBR-oplysninger er en række ejendoms- og boligmæssige data, samlet i en database (Bygnings- og Boligregistret – BBR), hvor man kan kan se boligtype, boligareal, antallet af værelser og meget mere.

Berigtigelse

En berigtigelse i forbindelse med boligkøb betyder ”at gøre handlen rigtig”. Det vil sige, at få alt på plads inden køberen skal overtage ejendommen.

Boligkøbsbevis

Et boligkøbsbevis er dokumentation fra baken der viser for hvor stort et beløb du som boligkøber er godkendt til at købe bolig for.

Boliglån

Et boliglån er et lån optaget med sikkerhed/pant i en ejendom.

Boligydelse

En boligydelse er en ydelse man som andelshaver betaler månedlig til andelsboligforeningen.

Deponering

Ved køb af bolig deponere et beløb hos ejendomsmægler, pengeinstitut eller en advokat. Dette beløb betales tilbage når handlen går i gennem eller hvis købet fortrydes.

Ejerskifteforsikring

En ejerskifteforsikring er en forsikring der dækker køberen af en bolig mod skjulte skader, fejl og ulovlige installationer, der ikke fremgår af tilstandsrapporten og el-installationsrapporten.

Købermægler

Hvad er en Købermægler og hvilke fordele er der forbundet med at benytte en købermægler når man skal løbe bolig – og hvorfor hedder det nu en køberrådgiver.

Parcelhus

Et typisk parcelhus, er fritliggende hus med tilhørende have, beregnet som bolig for en familie.

Selvsalg

Selvsalg er salg af bolig uden hjælp fra en professionel ejendomsmægler.

Tilpasningslån F3 & F5

Et tilpasningslån er et realkreditlån med variabel rente og som typisk har en lav rente og lavere ydelse.

Tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en byggeteknisk vurdering, der afdækker en bygnings fysiske tilstand og bl.a. afdækker skader.

Tinglysning

Tinglysning er kort fortalt, den offentlige sikring af rettigheden til fast ejendom, bil eller anden løsøre.

Tvangsauktion

Hvis man som boligejer ikke som aftalt kan betale afdragene på sine låne, kan realkreditinstitutter eller banker kræve at boligen sælges på en tvangsauktion.

Ydelse

Ydelsen er det der betales hver måned i forbindelse med de optagede lån. På et banklån er ydelsen sammensat af henholdsvis renter og afdrag.

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, som du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere

Seneste Artikler

Boligkøb Guiden – Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guiden – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Hvad er forældrekøb, hvad er fordelene og hvordan kommer man igang
Artikler & Nyheder

Hvad er forældrekøb, hvad er fordelene og hvordan kommer man igang

Det er igennem årene blevet stadig mere almindeligt, at forældre vælger at investere i en ejerlejlighed eller andelsbolig til deres børn eller omvendt - at børnene investere i fast ...
Ring til os
Skriv til os