En købermægler er en specialist i at mægle på køberens vegne
De rådgivere folk tidligere brugte i forbindelse med boligkøb var typisk boligadvokater eller en rådgiver fra købers bank som tog sig af det. Udfordringen med disse rådgivere er ikke deres evner og kompetencer, for de er i mange tilfælde højt specialiserede, men derimod deres fokusområde. De har tendens til at fokusere på at godkende selve handlens vilkår og indholdet i købsaftalen, som typiske ville være udfærdiget af sælgers mægler. Altså et område, der ligger langt henne i købsprocessen, som på dette tidspunkt er væsentligt fremskredet.
En købermægler fokuserer på hele boligkøbsprocessen lige fra søgning og udvælgelse af de rette boligemner, besigtigelse og vurdering af potentialet, over prisforhandling og vilkårforhandling til godkendelse af handlen og afslutning af denne med tinglysning og refusionsopgørelse. Man får altså en køberrådgiver, som er der for en i hele processen og kan være sikker på, at der ikke er noget der bliver tabt på gulvet. Man sikrer sig altså, at ens interesser på alle områderne er varetaget bedst muligt. Ikke mindst på pris- og vilkårforhandlingen er der rigtig mange penge at spare på boligprisen, hvis man griber det rigtigt an.
Hvad er forskellen på Købermægler og Køberrådgiver
I takt med at købermægling blev mere udbredt og en større del af bolighandler, opstod der et behov for få etablere stabndarder. I den forbindelse udarbejdede Dansk Ejendomsmæglerforening (DE) et Tryghedsmærke der blev døbt Køberrådgivning. Tryghedsmærket er en garanti for boligkøbere om at køberrådgiveren er korrekt fagligt klædt på som køberrådgiver.
Dansk Ejendomsmæglerforening’s Køberrådgiver Tryghedsmærke kan opnås af ejendomsmæglere, der er medlemmer af Dansk Ejendomsmæglerforening og som har deltaget på et DE godkendt køberrådgivningskursus, og som efterfølgende har bestået en læringstest vedrørende køberrådgivning. Som køber er man godt stillet, hvis man vælger en køberrådgiver med Dansk Ejendomsmæglerforening’s tryghedsmærke, fordi der er garanti for en høj faglig standard og forsikringsdækning i ethvert tilfælde, hvor en køberrådgiver skulle begå ansvarspådragende fejl mv.
En købermægler hedder nu en køberrådgiver
I forbindelse med udarbejdedelsen af Dansk Ejendomsmæglerforenings tryghedsmærke samledes alle boligkøber-rådgivere sig under et fælles begreb, nemlig Køberrådgiver. Så har du brug for hjælp til at købe bolig, bør du kigge efter køberrådgivere der DE’s køberrådgiver tryghedsmærke – dette har Købersmægler.
Læs mere om hvordan du kan få hjælp til at købe bolig med Købersmægler Køberrådgivning.