Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
  • Hvad er en Købermægler?

    Købermægler er et udtryk som først inden for de seneste par år er blevet almindeligt kendt. En købermægler er typisk en ejendomsmægler, som repæsenterer og rådgiver boligkøber i en bolighandel. I takt med at begrebet er blevet mere og mere kendt og anerkendt er antallet af handler, hvor der deltager en købermægler som køberrådgiver for boligkøber, blevet højere. Det er dog stadig en relativt lille andel af danske bolighandler som gennemføres med en købermægler involveret.

En købermægler er en specialist i at mægle på køberens vegne

De rådgivere folk tidligere brugte i forbindelse med boligkøb var typisk boligadvokater eller en rådgiver fra købers bank som tog sig af det. Udfordringen med disse rådgivere er ikke deres evner og kompetencer, for de er i mange tilfælde højt specialiserede, men derimod deres fokusområde. De har tendens til at fokusere på at godkende selve handlens vilkår og indholdet i købsaftalen, som typiske ville være udfærdiget af sælgers mægler. Altså et område, der ligger langt henne i købsprocessen, som på dette tidspunkt er væsentligt fremskredet.

En købermægler fokuserer på hele boligkøbsprocessen lige fra søgning og udvælgelse af de rette boligemner, besigtigelse og vurdering af potentialet, over prisforhandling og vilkårforhandling til godkendelse af handlen og afslutning af denne med tinglysning og refusionsopgørelse. Man får altså en køberrådgiver, som er der for en i hele processen og kan være sikker på, at der ikke er noget der bliver tabt på gulvet. Man sikrer sig altså, at ens interesser på alle områderne er varetaget  bedst muligt. Ikke mindst på pris- og vilkårforhandlingen er der rigtig mange penge at spare på boligprisen, hvis man griber det rigtigt an.

Hvad er forskellen på Købermægler og Køberrådgiver

I takt med at købermægling blev mere udbredt og en større del af bolighandler, opstod der et behov for få etablere stabndarder. I den forbindelse udarbejdede Dansk Ejendomsmæglerforening (DE) et Tryghedsmærke der blev døbt Køberrådgivning. Tryghedsmærket er en garanti for boligkøbere om at køberrådgiveren er korrekt fagligt klædt på som køberrådgiver.

Dansk Ejendomsmæglerforening’s Køberrådgiver Tryghedsmærke kan opnås af ejendomsmæglere, der er medlemmer af Dansk Ejendomsmæglerforening og som har deltaget på et DE godkendt køberrådgivningskursus, og som efterfølgende har bestået en læringstest vedrørende køberrådgivning. Som køber er man godt stillet, hvis man vælger en køberrådgiver med Dansk Ejendomsmæglerforening’s tryghedsmærke, fordi der er garanti for en høj faglig standard og forsikringsdækning i ethvert tilfælde, hvor en køberrådgiver skulle begå ansvarspådragende fejl mv.

En købermægler hedder nu en køberrådgiver

I forbindelse med udarbejdedelsen af Dansk Ejendomsmæglerforenings tryghedsmærke samledes alle boligkøber-rådgivere sig under et fælles begreb, nemlig Køberrådgiver. Så har du brug for hjælp til at købe bolig, bør du kigge efter køberrådgivere der DE’s køberrådgiver tryghedsmærke – dette har Købersmægler.

Læs mere om hvordan du kan få hjælp til at købe bolig med Købersmægler Køberrådgivning.

Andre Begreber

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os