Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
Køberrådgivning Boligkøb

Gør et godt og trygt boligkøb med Købersmægler køberrådgivning.

Vi er med dig hele vejen i dit boligkøb og hjælper dig med at finde den rette bolig og købe den til den rette pris - nemt og trygt.

Få hjælp til at finde den rette bolig
Få tjekket boligens stand og få en købsvurdering
Få hjælp til de vigtige papirer
Få hjælp til prisforhandling

Købsaftale gennemgang & juridisk rådgivning

Gennemgang af købsaftale samt juridisk rådgivning.
Herunder gennemgang af handlens dokumenter, dialog med boligkøber og sælgers repræsentant, udarbejdelse af godkendelsesskrivelse med videre indtil, der meldes endelig handel.

Pris: Fra kr. 8.500,- *
Prisen inkluderer gennemgang af handlens dokumenter, udarbejdelse af godkendelsesskrivelse samt afslutning af handlen inkl. håndteringen af skøde/tinglysning og refusionsopgørelse. Du skal ikke involvere en boligadvokat, da vi varetager alle de juridiske opgaver forbundet med boligkøbet. Bemærk, at hvis udarbejdelsen af skøde og tinglysning af dette varetages af os og ikke sælgers repræsentant, så opkræver vi et tinglysningsgebyr på 1.500,- samt tinglysningsafgiften som fastslås ud for købsprisen. Tinglysningsafgiften udregnes i Danmark som følger: 0,6 % af købsprisen, derefter oprundes til nærmeste 100, og der lægges 1.850,- til beløbet.

I forbindelse med rådgivningen gennemgås relevante dokumenter for emner, som du som boligkøber skal være opmærksom på. Det kan eksempelvis dreje sig om servitutter, som muligvis kan indskrænke brugsretten af ejendommen, fælleslån i ejerforening, en sløjfet olietank med en uklar tankattest osv. For at være sikker på, at du ved præcis, hvad du går ind til, får du hjælp af en erfaren køberrådgiver, som sikrer dig en grundig og omfattende juridisk rådgivning ifm boligkøbet.

*Der vil være et tillæg på 2.500,-, hvis dit boligkøb enten er en ideel anpart eller I/S, en landejendom eller nedlagt landbrug samt ved projektkøb. Der vil være et tillæg på 5.000,-, hvis du køber en landbrugsejendom. Disse tillægspriser er der, fordi sagsbehandlingen er mere omfattende ved disse boligformer.

Få gennemgået din købsaftale hurtigt, effektivt – og gratis!

Står du med en købsaftale, som du er i tvivl om, hvorvidt du med i ro i sindet kan skrive under, så kan du få en straksgennemgang af købsaftalen af en køberrådgiver fra Købersmægler. På den måde har du en boligprofessionel køberrådgiver på din side til at sikre dig, at købsaftalen indeholder det, som den skal, i form af for eksempel de nødvendige forbehold og tidsfrister, så du som boligkøber er stillet bedst muligt.

Når handlen skal gennemføres og berigtiges

Hvis sælger siger ja til dit tilbud og den pris og vilkår, vi foreslår, så skal handlen gennemføres og berigtiges. I praktisk forstand vil det sige, at sælger skal have udbetalt sine penge, og at køber skal fremgå som den officielle ejer af den pågældende bolig. Desuden skal der muligvis arrangeres forhøjelse af sikkerhed, debitor/kreditor-skifte, tinglysning og udarbejdelse af skøde samt opstilles og gennemføres refusion. Som din købersmægler vil vi naturligvis stå for at alt dette bringes i orden på den bedst mulige måde for dig som køber.

Hvad er en købsaftale?

En købsaftalen et af de absolut væsentligste dokumenter i forbindelse med en bolighandel. Kort fortalt er det et dokument, som fortæller på hvilke vilkår boligen handles. Både med hensyn til for eksempel pris, overtagelsesdato samt alle de individuelt aftalte vilkår, som man måtte være blevet enige om.

En aftale er ikke en aftale, før begge parter har skrevet under

De færreste er opmærksomme på, at en købsaftale ikke er en aftale, før begge parter har skrevet under! På det tidspunkt er det udelukkende et købstilbud. Derfor er betegnelsen i virkeligheden en smule forkert. Og man kan diskutere, om ikke det vil give fin mening at ændre denne betegnelse for at undgå de mange fortvivlelser og ærgrelser, vi som køberrådgivere tit ser. Det er faktisk ikke så sjældent, at vi oplever, at boligkøbere allerede i deres forestilling og drømme er flyttet ind i deres nye hjem, selvom de ikke har indgået noget, der ligner en aftale. Og så bliver de altså skuffede, når boligen sælges til anden side og de finder ud af, at der har været 3-4 købsaftaler i gang på samme tid.

Er en købsaftale det samme som et købstilbud?

Sagen er den, at en købsaftale ikke en en aftale, før den er skrevet under af begge parter. Indtil da er dokumentet udelukkende et købstilbud, som den potentielle boligkøber afgiver til sælger. Selvom sælgers mægler måske har givet udtryk for, at sælger gerne vil sælge til den pris og de vilkår, som køber har givet sælgers ejendomsmægler, så er sælger på inden måde forpligtet til at sælge. Hverken til disse vilkår eller andre vilkår. Selvfølgelig er det frustrerende. Og skuffende, hvis boligen så bliver solgt foran næsen på en, fordi en anden køber var hurtigere på aftrækkeren.

Det er er vigtigt at få sælgers underskrift hurtigst muligt

Derfor er det også vigtigt, at få sælgers underskrift hurtigst muligt, efter at du som boligkøber selv har skrevet under. Så længe sælger ikke har skrevet under, kan boligen sælges til anden side. Og et køberunderskrevet købstilbud er et fremragende dokument for sælgers mægler at være i besiddelse af. Pludselig kan andre potentielt interesserede købere se og få at vide, at nu er der en anden, der har fået og underskrevet en købsaftale. Så skal man være med og have en chance, så skal man rykke hurtigt. Dette får tit boligkøbere til at gå en smule i panik. Og med rette. For bolden er 100 % på sælgers banehalvdel. Derfor: sørg for at sikre dig, at sælger underskriver hurtigst muligt for at undgå, at dit købstilbud bliver brugt til at sælge boligen til mere favorable vilkår (for sælger!) til anden side.

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os