Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
  • Hvad er et Tilpasningslån – F3 & F5

    Et Tilpasningslån er et lån med variabel rente. Sammenlignet med et fastforrentet lån vil man med et Tilpasningslån typisk få en lavere rente og dermed en lavere ydelse. Man kan vælge, om man ønsker renten tilpasset hvert 3. år (F3) eller hvert 5. år (F5). Hvis der har været et generelt rentefald, når renten tilpasses, vil ydelsen blive lavere. Omvendt vil ydelsen blive højere, hvis renten er steget.

Hvordan fungere tilpasningslån?

Renten på tilpasningslån er variabelt, og i udgangspunktet er renten lavere end ved et fastforrentet lån, hvilket også giver en lavere ydelse. Med et tilpasningslån får man sammenlignet med et fastforrentet lån, som oftest en lavere rente og en lavere ydelse. F3 og F5 lånene tilpasses – som navnene antyder – hvert tredje og femte år. Såfremt renten er faldet, vil ydelsen tilsvarende falde. Stiger renten, vil ydelsen omvendt stige.

I forbindelse med tilpasningen kan der også vælges en ny finansieringsform, eksempel fastforrentet. Ved ændringer i lånet ( Konvertering ), udskiftes obligationerne bag lånet. For dette afregnes et kursfradrag, og jo oftere de udskiftes, jo oftere skal der altså betales kursfradrag.

Løbetiden på F3 og F5 er 30 år, med op til 10 års afdragsfrihed.

Andre Begreber

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Køb af sommerhus - en stor trend blandt byboere med børn
Artikler & Nyheder

Køb af sommerhus – en stor trend blandt byboere med børn

Priserne på sommerhuse er steget hele vejen igennem Coronakrisen - så er det et godt tidspunkt at købe sommerhus på nu?
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os