Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
  • Hvad er et pantebrev?

    Et pantebrev er et bevis på at et realkreditinstitut eller en bank har sikkerhed for et lån i din bolig. Et pantebrev tinglyses - så lånet offentliggøres - og således at realkreditinstituttet eller banken har ret til at overtage boligen såfremt lånet ikke betales tilbage som aftalt.

Typisk vil det være din bank eller realkreditinstitut. Når pantebrevet tinglyses et lånet offentliggjort, hvilket betyder långiver har ret til at overtage boligen, såfremt lånet misligholdes. Såfremt dette sker, vil realkreditinstituttet har første prioritet, og banken anden prioritet, til at få dækket deres tilgodehavender.
Der findes en række forskellige typer pantebrev, hvoraf de mest udbredte er realkreditpantebrev og ejerpantebrev.

Ejerpantebrevet finder anvendelse i en række forskellige situationer. Det kan være sikkerhed til ejerforeningen, eller bankens sikkerhed i forbindelse med køb af forbrugsgenstande som f.eks. ny bil. Ved overtagelse af et ejerpantebrev skal det sikres, at restgælden er indfriet, så i ikke hæfter for andres gæld. Det sørger banken for.
Alle pantebreve skal tinglyses, hvilket koster 1,45% af hovedstolen, dog altid rundet op til nærmeste hundrede kr., + plus et fast gebyr på 1640 kroner.

Andre Begreber

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os