Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
  • Hvad er afdragsfrihed

    Hvis du har et afdragsfrit lån, betyder det at du ikke betaler afdrag på dit lån, men udelukkende renter og bidrag. Afdragsfrihed kan være en god ide, hvis du har en gæld, som er dyrere end dit realkreditlån.

Afdragsfrihed
Når du låner penge i forbindelse med boligkøb, er det i mange tilfælde muligt at få en eller flere perioder med et afdragsfrit lån. Hvis dit realkreditlån er afdragsfrit, betaler du en lavere ydelse, da du ikke betaler afdrag på dit lån, men kun renter og bidrag. Dermed giver afdragsfrihed ens større økonomisk frihed.

Hvornår bør jeg vælge afdragsfrihed?
Du skal være opmærksom på kursen ofte er lavere ved afdragsfrihed, end ved lån med afdrag.
Du skal låne flere penge ved afdragsfrihed, for at få et tilsvarende beløb udbetalt. Det er altså derfor dyrere at foretage et afdragsfrit lån, da renter og bidrag skal betales af et højere beløb.
Afdragsfrihed kan være smart, hvis man har en dyrere gæld man bør prioritere, eller hvis man periodevis har væsentlige ændringer i ens økonomi.
Ældre benytter sig i højere grad af afdragsfrihed, da det kan være billigere, såfremt deres realkreditlån udgør mindre end 60% af boligværdien.

Hvor meget må være afdragsfrit?
Typisk vil et afdragsfrit lån kunne strække sig op til 10 år. Efter perioden med afdragsfrihed vil ens boligydelse ofte stige markant, da man har kortere tid til at afdrage på sit lån. I sådan et scenarie kan det være smart at omlægge sit lån.

Tal med en rådgiver
Hos Købersmægler anbefaler vi at komme i dialog med en rådigiver. Ved at tale med en rådgiver sikre du dig, at få mest muligt ud af din økonomi

Andre Begreber

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os