Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
  • Hvad er et F-kort lån?

    F-kort er til dem der ønsker et lån med en lav variabel rente og dermed en lavere ydelse i forhold til et lån med fast rente. At renten er variabel betyder at en rentestigning også får ydelsen til at stige. Omvendt falder ydelsen, hvis renten falder.

F-kort er kendetegnet ved en variabel rente, og dermed i udgangspunktet lavere ydelse end fastforrentet. Ulempen er dog, at netop den variable rente kan stige, og dermed resulterer i en højere ydelse. Tilsvarende er der også mulighed for den variable falder. F-kort lån vil derfor variere i ydelse, mens det fastforrentede har en konstant ydelse.

Det er CITA-renten, Copenhagen Interbank Tomorrow/Next Average, der sammen med et tillæg, danner udgangspunkt for den samlede rente på F-Kort lånet. Den afstemmes hvert halve år, 1. januar og 1. juli. Såfremt renten blive negativ, vil der være tale om en skattepligtig indtægt.

Lånets løbetid er 30 år, mens obligationerne skal udskiftes senest efter ti år. Herefter skal det nye lån fastlægges, efter de vilkår som er gældende på dette tidspunkt. Ydelsen er herefter usikker, men kan igen både være faldende eller stigende. Der er mulighed for ti års afdragsfrihed på F-kort lån.

Andre Begreber

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os