Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
 • Hvad er Radon?

  Radon en radioaktiv luftart/gas, der dannes af radium, der findes naturligt i undergrunden i hele verden. Grundet utætheder i eksempelvis fundamenter og gulvkonstruktioner kan radioaktive stoffer som eks. radon trænge op i boligen. Meget peger på at radon i indendørsluften kan øge risikoen for lungekræft hvis man er udsat det over længere tid. Derfor udføres der løbende undersøgelser af danske boliger med henblik på at kortlægge problemets omfang og samt identificere løsninger.
 • Kan man se eller lugte radon?

  Uanset hvor høj en koncentration af radon der måtte forekomme, kan radon hverken ses, lugtes eller smages. Er du i tvivl om hvorvidt dit hjem er i risiko, bør man foretage en radonmåling.
 • Er Radon skadeligt?

  Høje radonniveauer i dit hus kan indebære en sundhedsrisiko for menneske, da radon øger risikoen for lungekræft. Ifølge WHO er radon den næst-hyppigste medvirkende årsag til lungekræft, efter aktiv rygning. I Danmark anslås det, at radon i boliger er en medvirkende årsag til omkring 9 pct. af alle nye lungekræfttilfælde, det vil sige omkring 300 tilfælde om året. I de fleste radonrelaterede kræfttilfælde er de ramte rygere. Risikoen ved radonudsættelse er cirka 25 gange større for rygere end for personer, som aldrig har røget, men der er også en risiko for ikke-rygere. Des længere tid en person opholder sig i en bolig, der indeholder radon, og des større mængde radon der er i luften, desto større er risikoen for at udvikle lungekræft. Det tager typisk mellem 10 til 40 år – fra radon-påvirkningen er begyndt, til at lungekræften måske konstateres.
 • Hvad kan man selv gøre for at nedbringe risikoen for Radon?

  Som boligejer kan man selv nedbringe et højt radonniveau i din bolig og dermed nedbringe risikoen for udvikling af helbredsmæssig skade forsaget af radon, ved at udbedre eventuelle utætheder i boligens konstruktion samt forbedre ventilationsforhold mv.
Andre Begreber

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os