Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
 • Hvad er en ægtepagt

  En ægtepagt kan oprettes mellem to personer, som er gift og derved har indgået ægteskab. En ægtepagt kan f.eks. regulere vilkårene for fordelingen af købesummen ved køb af fælles ejendom eller evt. særeje, hvis ejendommen kun skal tilhøre den ene part i ægteskabet.
 • Hvad betyder en ægtepagt helt konkret

  Ved ægtepagt forstås det, at man afviger fra formuefælleskab, som ellers er udgangspunktet, når man indgår i et ægteskab. Ved ægtepagt kan man både sikre sig selv, men også ens partner i tilfælde af død eller skilsmisse. Omtrent 90 % af alle nygifte er omfattet af formuefælleskab.
 • Hvorfor lave en ægtepagt

  Ved de almindelige regler, er jeres pensionsopsparinger ikke inkluderet i jeres formuefællesskab. Derfor bør I overveje en ægtepagt, hvis I anskuer jeres personlige pensionsopsparing som familiens fælleseje. Ligeledes vil en ægtepagt være relevant, såfremt jeres økonomiske udgangspunkt er meget forskelligt.
 • Hvad er fuldstændigt særeje

  Fuldstændigt særeje er et særeje, der sikrer, at ægtefæller ikke skal dele deres formue med hinanden, såfremt de bliver skilt. Formuen bliver envidere ej til fælleseje, når den ene part går bort. Dette er ensbetydende med at længstlevende ikke kan sidde i uskiftet bo med først afdødes børn (livsarvinger). Man tilgodeser dermed et eller flere børn fra tidligere forhold.
 • Hvornår man man benytte fuldstændigt særeje

  Fuldstændigt særeje ægtepagt kan eksempelvis benyttes i tilfælde af at man ønsker at tilgodese ét eller flere børn fra tidligere forhold. Det kan ligeledes benytte såfremt man har specifikke ejendele man ikke ønsker, som en del af formuefælleskab eller vis ægtefælden har stor gæld og man ikke vil lade sin arv tilfalde kreditorerne.
 • Hvad er et kombinationssæreje

  Ved kombinationssæreje forståes en kombination af fuldstændigt- og skilsmissesæreje. Er formuen placeret i særeje, deles den ikke med ægtefællen ved separation eller skilsmisse. I tilfælde af at ægtefællen bortfalder, bliver særejet til formuefællesskab for afdøde, mens længstlevendes kombinationssæreje bliver til fuldstændigt særeje.
 • Hvornår man man benytte kombinationssæreje

  Kombinationssæreje kan eksempelvis benyttes i tilfælde af at man ønsker at sikre hinanden i tilfælde af, at den ene går bort, eller hvis ægtefællerne ikke ønsker at dele deres formuer, hvis de bliver skilt.
Andre Begreber

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os