Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
  • Hvad er en refusionsopgørelse?

    En refusionsopgørelse er en opgørelse der edefører for det mellemværende der er mellem køber og sælger i en bolighandel.

Når boligen overdrages fra sælger til køber, vil der være en række betalinger og udgifter, der overlapper overdragelsesdatoen. Disse reguleres med en såkaldt refusionsopgørelse. Typisk er fristen for at opgørelsen skal være udarbejdet senest 30 dage efter boligkøberen har overtaget ejendommen. Derved sikres, at periodevise udgifter afregnes korrekt mellem parterne. Da ejendomsskatter afregnes to gange om året, 1. januar og 1. juli, kan dette være et væsentlig beløb for køber, da denne afregnes forud.

Hvis der er overtagelse 1. april, er det altså 50 % af den forudbetalte skat. Har denne været 20.000 kr., skal køber altså refundere 10.000 kr. til sælger. Udover ejendomsskatter, vil udgifter der skal medregnes i refusionen typisk være:

  • Sælgers andel af ejerskifteforsikringen
  • Kontingenter til ejer / grundejerforening
  • Forbrugsafgifter , ofte afregnes de dog direkte med værkerne.
    • Når disse beløb er afregnet i køber og sælger favør, fremkommer det beløbet som den ene part har til gode. Købersmægler varetager i forbindelse med boligkøb denne refusionsopgørelse i dialog med sælgers mægler, som har til opgave at dokumentere bilagene til refusionsopgørelsen.

Andre Begreber

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os