Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
 • Hvad er et boliglån?

  Et boliglån er et lån med sikkerhed i ens bolig. Ved helårsboliger kan man låne 80% af boligens købesum i et realkreditinstitut, og 15% af købesummen i en bank. De sidste 5% er egenfinansiering.

Hvad er et boliglån?

I Danmark kan lånetypen opdeles i følgende:

 • Realkreditlån

  Boliglån, som normalt optages inden for 0-80 % af ejendommens værdi og gennem et realkreditinstitut. Disse finansieres via obligationer og den ny slags særligt dækkende realkreditobligationer kaldet SDRO.

 • Pantebreve

  Boliglån, som normalt optages inden for 60-100 % af ejendommens værdi. De kaldes sælgerpantebreve, hvis de udstedes til sælgeren af ejendommen, og blot pantebreve, hvis de optages gennem boliglånsudbyder. Derudover kan der udstedes pantebrev til ejeren (ejerpantebrev), der kan lægges til sikkerhed for lån.

 • Banklån

  Boliglån kan også ydes som almindelige banklån, dvs. hvor der ikke udstedes obligationer på baggrund af lånet, men at banken blot finansieres det via sine øvrige finansieringskilder, herunder indlån. Der findes en række forskellige boliglån på det Danske marked, herunder variabelt forrentede boliglån, og prioritetslån.

 • Man kan også tage et boliglån, hvis du vil renovere en bolig eller bygge nyt.

Andre Begreber

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os