Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
 • Hvad er en tvangsauktion?

  Hvis man som boligejer ikke kan betale afdrage eller lån tilbage som aftalt, kan realkreditinstitutter eller banker kræve at boligen sælges, så deres pant realiseres, og tilgodehavender dækkes. Dette kaldes tvangsauktion. En tvangsauktion kan også iværksættes af det offentlige ved manglende betaling af ejendomsskatter.
 • Kan långiverne kræve at boligen sælges?

  Ja det kan långiveren godt. I forbindelse med finansiering af boligen tager långiverne, bank og realkreditinstitut, sikkerhed – pant – i boligen. Såfremt lånene ikke blive afdraget som aftalt, kan långiverne kræve at boligen sælges, så deres pant realiseres, og tilgodehavender dækkes. Dette kaldes tvangsauktion. En tvangsauktion kan også iværksættes af det offentlige ved manglende betaling af ejendomsskatter.
 • Hvordan foregår en tvangsauktion?

  Hvis du ikke overholder dine aftaler med din kreditforening, tager de kontakt til fogeden med ønsket om at få indbetalt det manglende beløb. Herefter bliver du indkaldt med møde med fogeden og kreditforeningen, for at lave en ny aftale om tilbagebetaling. Hvis parterne ikke opnår enighed om en ny aftale, vil den pågældende bolig begæres konkurs, såfremt kreditforeningen ikke har fået deres penge indbetalt indenfor 4 uger. Selve auktionen foregår i retten, hvor de interesserede kan byde på boligen.
 • Hvordan undgår man en tvangsauktion?

  For at undgå en tvangsauktion, kan du med fordel informere kreditforeningen så snart du opdager, at du ikke kan betale rettidigt. Ved at inddrage kreditforeningen så tidligt som muligt, vil du med stor sandsynlighed udsætte den pågældende betaling. Ved at indgå en aftale med kreditforeningen, kan du sandsynligvis købe dig nok tid til at sælge boligen på normal vis.
Andre Begreber

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os