fbpx
  • Hvad er en tinglysning?

    En tinglysning er en offentlig registrering af rettigheder blandt andet over fast ejendom. Ved eksempelvis at tinglyse et skøde undgår man, at boligen sælges til to forskellige købere.

Hvad betyder tinglysning for jer som boligkøbere?

Når jeres ejendomskøb er tinglyst, kan i disponere pant, optage realkreditlån, og i det hele taget gøre brug af ejendommen. Tinglysningen er altså også jeres sikring som købere, af at der ikke er andre med pant eller eventuel brugsret i ejendommen.

Kan andet end ejendom og løsøre tinglyses?

Ja, det kan servitutter, som brugsretten til en sti, en badebro eller vej. Sådanne rettigheder kan være relevante i forbindelse med lokalplaner, men også såfremt der skulle opstå en uenighed med andre brugere af de tinglyste emner.

Hvordan foregår tinglysningen?

Tinglysningen foregår digitalt på siden tinglysning.dk. Tinglysningen kan med fordel foretages af en køberrådgiver med erfaring inden for området. Læs mere om Købersmægler køberrådgivning.

Hvad koster tinglysning?

Afgiften på tinglysning varierer, alt afhængig af prisen på ejendommen, og hvor stort et beløb der skal sikres. Ved køb af bolig kan jeres køberrådgiver vejlede jer og gennemføre processen, så registrering, håndtering af skøde mv. sker korrekt.

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, som du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Boligkøb Guiden - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guiden – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Hvad er forældrekøb, hvad er fordelene og hvordan kommer man igang
Artikler & Nyheder

Hvad er forældrekøb, hvad er fordelene og hvordan kommer man igang

Det er igennem årene blevet stadig mere almindeligt, at forældre vælger at investere i en ejerlejlighed eller andelsbolig til deres børn eller omvendt - at børnene investere i fast ...
Ring til os
Skriv til os