Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
  • Hvad er en tinglysning?

    En tinglysning er en offentlig registrering af rettigheder blandt andet over fast ejendom. Ved eksempelvis at tinglyse et skøde undgår man, at boligen sælges til to forskellige købere.

Hvad betyder tinglysning for jer som boligkøbere?

I forbindelse med jeres boligkøb bliver der udarbejdet et skøde. Det er dette skøde som tinglyses, og dermed overdrages ejerskabet af ejendommen principielt til jer. Når skødet er tinglyst kan I disponere pant, optage realkreditlån, og i det hele taget gøre brug af ejendommen. Tinglysningen er altså også jeres sikring som købere af, at der ikke er andre med pant eller eventuel brugsret i ejendommen. Bemærk, at der ikke udarbejdet skøde og tinglyses ved køb af andelsbolig.

Kan andet end ejendom og løsøre tinglyses?

Ja, det kan servitutter, som brugsretten til en sti, en badebro eller vej. Sådanne rettigheder kan være relevante i forbindelse med lokalplaner, men også såfremt der skulle opstå en uenighed med andre brugere af de tinglyste emner.

Hvordan foregår tinglysningen?

Tinglysningen foregår digitalt på siden tinglysning.dk. Tinglysningen bør foretages af en køberrådgiver med erfaring inden for området, selvom det principielt er muligt selv at tinglyse sin bolighandel. Dette kan dog ikke anbefales, da konsekvenserne ved fejl kan være store. Læs mere om Købersmægler køberrådgivning.

Hvad koster tinglysning?

Afgiften på tinglysning varierer, alt afhængig af prisen på ejendommen. Tinglysningsafgiften udregnes som 0,6 % af købsprisen på ejendommen rundet op til nærmeste 100 og derefter tillagt 1.750 kr. Ved køb af bolig kan jeres køberrådgiver vejlede jer og gennemføre processen så registrering, håndtering af skøde, digital underskrift mv. sker korrekt.

Andre Begreber

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os