Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
  • Hvad er anvendelsesudgift?

    Anvendelsesudgift forståes ved det forbrug, som er ved at bo i en pågældende bolig. Anvendelsesudgifterne dække over bl.a. el, vand og varme og betales ofte kvartalvis.

Som boligejer omfatter din anvendelsesudgift, de udgifter som er forbundet med boligens forbrugsudgifter, såsom el, vand og varmeudgifter. I en salgsopstilling skal man være opmærksom på at anvendelsesudgifterne er et udtryk for de nuværende beboers forbrug, og forbruget kan ændre sig alt efter hvem, der bor i ejendommen.
Hvornår skal man betale anvendelsesafgift?
Ens anvendelsesudgift betales typisk kvartalvis gennem et a’conto beløb, men kan reguleres årligt ved en opgørelse af forsyningsselskabet.

Når man bor i andelslejlighed eller ejerlejlighed, og man ikke har individuel måler på vand eller varme, kan de blive afregnet på forskellige måder. Nogle foreninger har én måler per opgang, og når der så skal laves en årlig opgørelse, vil man skulle betale for den del af forbruget, der har været i opgangen i forhold til sit fordelingstal for opgangen. Andre foreninger har kun 1 måler til forsyning af samtlige lejligheder.

Andre Begreber

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os