Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
  • Hvad er en betinget købsaftale?

    En købsaftale indgået mellem boligkøber og boligsælger, hvor handlen er betinget af købers salg af sin eksisterende bolig kaldes en betinget købsaftale. Aftalen indeholder et forbehold om, at den kun er bindende, hvis du som køber får solgt din eksisterende bolig inden for en aftalt periode.

Betinget købsaftale – hvad vil det sige?

En købsaftale indgået mellem boligkøber og boligsælger, hvor handlen er betinget af købers salg af sin eksisterende bolig kaldes en betinget købsaftale. Aftalen indeholder et forbehold om, at den kun er bindende, hvis du som køber får solgt din eksisterende bolig inden for en aftalt periode.

Perioden kan frit aftales men vil typisk være et sted mellem 30 og 180 dage. Ved at indsætte dette forbehold i købsaftalen sikrer du, at du hverken ender med at stå med to boliger og dermed “dobbelt husleje” eller at stå helt uden bolig.

Du giver muligvis sælgers mægler et stærkt salgsværktøj

Hvis både du som boligkøber og boligsælger accepterer at indgå en betinget aftale, er der intet i vejen for, at I gør det. Du skal dog være opmærksom på, at det kan udstyre sælgers mægler med et godt salgsværktøj til at sælge boligen til anden side, hvis der er en anden boligkøber, som henvender sig.

Det står boligsælgeren frit for at sælge boligen til anden side, og dermed springe fra den betingede aftale. Forinden får man som betinget boligkøber dog mulighed for at gøre handlen ikke-betinget, hvilket man typisk har 6 dage til. Dette er dog ikke risikofrit.

Er en betinget købsaftale det rette for dig?

I stedet for en betinget aftale bør du overveje, at fokusere på at få solgt din nuværende bolig først, gerne med lang overtagelse, eller som minimum sætter boligen til salg. Tit og ofte ser vi hos Købersmægler potentielle boligkøbere, der har indgået en betinget aftale, for så senere at få den annuleret, fordi boligsælgeren handler med en anden køber, der ikke stiller forbehold for eget salg.

Tal gerne med en af vores køberrådgivere omkring mulighederne og faldgruberne i forbindelse med betingede købsaftaler.

Find en køberrådgiver, der kan rådgive dig i forbindelse med dit boligkøb: Medarbejdere hos Købersmægler

Find din næste bolig på Boligsiden

Læs en artikel om, hvorfor en købermægler ifølge Politiken er en nødvendighed. Klik på billedet for at læse artiklen på Politiken.dk (åbner på en ny fane)

Betinget købsaftale

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Køb af sommerhus - en stor trend blandt byboere med børn
Artikler & Nyheder

Køb af sommerhus – en stor trend blandt byboere med børn

Priserne på sommerhuse er steget hele vejen igennem Coronakrisen - så er det et godt tidspunkt at købe sommerhus på nu?
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guiden - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guiden – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os