Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
 • Hvad er en betinget købsaftale?

  En betinget købsaftale er aftale indgået mellem boligkøber og boligsælger, hvor handlen er betinget af købers salg af sin eksisterende bolig. Aftalen indeholder et forbehold om, at aftalen kun er bindende, hvis du som køber får solgt din nuværende bolig inden for den aftalte periode.
 • Hvor længe gælder en betinget købsaftale?

  Perioden for en betinget købsaftale kan frit aftales mellem parterne - men vil typisk være et sted mellem 30 og 180 dage. Ved at indsætte dette forbehold i købsaftalen sikrer du dig som boligkøber, at du hverken ender med at stå med to boliger hvis du ikke får solgt din egen bolig og dermed "dobbelt husleje" eller at du slet ikke står med en bolig.
 • Hvilke ulemper kan der være ved en betinget købsaftale?

  Hvis både køber og sælger accepterer at indgå en betinget aftale, er der intet i vejen for at gøre dette. Som boligløber skal du dog være opmærksom på at dette kan udstyre sælgers mægler med et godt salgsværktøj til at sælge boligen til andre potentielle købere, hvis andre interesserede købere henvender sig.
 • Kan boligen blive solgt til anden side?

  Det står boligsælgeren frit for at sælge boligen til anden side, og dermed springe fra den betingede aftale. Forinden får man som betinget boligkøber dog mulighed for at gøre handlen ikke-betinget, hvilket man typisk har seks hverdage til. Dette er dog ikke risikofrit.
 • Er en betinget købsaftale det rette for dig?

  I stedet for at indgå en fuld betinget købsaftaler kan det være en god idé at overveje, at fokusere på at få solgt din egen bolig først, gerne med lang overtagelse, eller som minimum sætter boligen til salg - så man ikke risikere at have udgifter til to boliger.
 • Kan man annullere en betinget købsaftale?

  Ja en betinget købsaftale kan fortrydes på samme måde som en endelig købsaftale, hvor den lovpligtige fortrydelsesret på 6 hverdage gør sig gældende. Herudover kan aftalen annulleres, såfremt betingelserne for handlen ikke er opfyldt. Ofte ser vi hos Købersmægler potentielle boligkøbere, der har indgået en betinget aftale, for så senere at få den annulleret, fordi boligsælgeren handler med en anden køber, der ikke stiller forbehold for eget salg. Tal gerne med en af vores køberrådgivere omkring mulighederne og faldgruberne i forbindelse med betingede købsaftaler.

Har du yderligere spørgsmål til hvad en betinget købsaftale er, samt hvad det kan have af betydning for dit boligkøb – er du velkommen til at kontakte os, ganske uforpligtende.

Du kan læse mere om vores landsdækkende rådgivning for boligkøbere.

Andre Begreber

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os