Betinget købsaftale – hvad vil det sige?
En købsaftale indgået mellem boligkøber og boligsælger, hvor handlen er betinget af købers salg af sin eksisterende bolig kaldes en betinget købsaftale. Aftalen indeholder et forbehold om, at den kun er bindende, hvis du som køber får solgt din eksisterende bolig inden for en aftalt periode.
Perioden kan frit aftales men vil typisk være et sted mellem 30 og 180 dage. Ved at indsætte dette forbehold i købsaftalen sikrer du, at du hverken ender med at stå med to boliger og dermed “dobbelt husleje” eller at stå helt uden bolig.
Du giver muligvis sælgers mægler et stærkt salgsværktøj
Hvis både du som boligkøber og boligsælger accepterer at indgå en betinget aftale, er der intet i vejen for, at I gør det. Du skal dog være opmærksom på, at det kan udstyre sælgers mægler med et godt salgsværktøj til at sælge boligen til anden side, hvis der er en anden boligkøber, som henvender sig.
Det står boligsælgeren frit for at sælge boligen til anden side, og dermed springe fra den betingede aftale. Forinden får man som betinget boligkøber dog mulighed for at gøre handlen ikke-betinget, hvilket man typisk har 6 dage til. Dette er dog ikke risikofrit.
Er en betinget købsaftale det rette for dig?
I stedet for en betinget aftale bør du overveje, at fokusere på at få solgt din nuværende bolig først, gerne med lang overtagelse, eller som minimum sætter boligen til salg. Tit og ofte ser vi hos Købersmægler potentielle boligkøbere, der har indgået en betinget aftale, for så senere at få den annuleret, fordi boligsælgeren handler med en anden køber, der ikke stiller forbehold for eget salg.
Tal gerne med en af vores køberrådgivere omkring mulighederne og faldgruberne i forbindelse med betingede købsaftaler.
Find en køberrådgiver, der kan rådgive dig i forbindelse med dit boligkøb: Medarbejdere hos Købersmægler
Find din næste bolig på Boligsiden
Læs en artikel om, hvorfor en købermægler ifølge Politiken er en nødvendighed. Klik på billedet for at læse artiklen på Politiken.dk (åbner på en ny fane)