Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
  • Hvad er et energimærke?

    Når en bolig skal handles skal boligen have et energimærke. Energimærke-skalaen går fra A 2020 til G, hvor A 2020 har det laveste energiforbrug og G har det højeste. Energimærke A inddeles i A 2010, A 2015 og A 2020. Årstallet viser hvilket års bygningsreglement boligen opfylder.

Når boligen sælges, skal den være udstyret med et energimærke. Mærket er sammensat af at af de tre årstal 2020, 2015 og 2010, samt et bogstav fra A til G, Årstallet henviser til hvilket års bygningsreglement boligen er målt efter, og bogstavet hvor højt på dette reglement, boligen er placeret.

En vurdering som A2020 er det mest energieffektive, G det mindste.Vurderingen foretages af en energikonsulent, på baggrund af isoleringen, typen af døre og vinduer samt varmeinstallationerne. Herefter placeres boligen på energimærkningsskalaen.

Som ny ejer af boligen, kan rapporten i nogle tilfælde indeholde forslag til, hvordan huset kan blive mere energieffektivt, og dermed mere økonomisk. Disse tiltag vil også betyde en forbedret mærkning. Såfremt der er tale om ejerlejlighed eller andelsbolig, er det ejerforeningens ansvar at det til enhver tid foreligger et energimærke.
Huse under 25 år vurderes uden en konkret gennemgang, men via en ekstern beregning, hvilket nedbringer omkostningen til energimærkningen.

Andre Begreber

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os