Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.

Boligprisudvikling: Stigningen i danske boligpriser er moderat i europæisk sammenhæng

Danske boligpriser er slet ikke på omdrejningshøjde med de europæiske lande, hvor boligmarkedet har mest fart på. Danmark er ifølge de seneste tal igen ude af  Top 10, hvad angår stigninger på boligpriserne. Danmark ligger på en 11. plads med en årlig stigning på 5 %. Hvad betyder det så?

Danske boligpriser og boligprisudviklingen er igen længere bagefter i Europa. Godt eller skidt?

Danske boligpriser er slet ikke på omdrejningshøjde med de europæiske lande, hvor boligmarkedet har mest fart på. Danmark er ifølge de seneste tal igen ude af  Top 10, hvad angår stigninger på boligpriserne. Danmark ligger på en 11. plads med en årlig stigning på 5 %. Hvad betyder det så?

Det betyder først og fremmest, at spekulationerne og diskussionen om et overophedet dansk boligmarked bør tages med et gran salt. I disse sammenligninger, som det er muligt at foretage på baggrund af statistisk materiale fra Eurostat, er det først og fremmest landede i den øverste og nederste del af spektret, som man bør bekymre sig om i forhold til boligprisudviklingen. Generelt kan man sige, at det hverken er sundt at være i toppen eller i bunden. I denne statistik gælder det om, at være placeret midt i feltet.

Boligpriserne stiger i Europa

Generelt ser vi en stigende tendens på boligpriserne på tværs af de europæiske lande. EU har samlet oplevet en stigning på 4 % og Danmark ligger sig dermed tæt op ad gennemsnittet blandt vores europæiske fæller. Kun Italien og Cypern har oplevet et fald i boligpriserne over det seneste år (første kvartal 2016 sammenlignet med første kvartal 2015). Resten af de europæiske lande har oplevet stigninger.

Ungarn ligger sig i spidsen med en årlig stigning på hele 15,2 %. Såvel Østrig som Sverige har også oplevet tocifrede stigningsprocenter med henholdsvis 13,4 og 12,5 %. Fortsætter den udvikling er for eksempel et lokalpolitisk indgreb en mulighed for at undgå en national boligboble og en massiv overophedning. Se tabellen nedenfor, for det fulde billede. Grækenland leverer ikke tal til Eurostat, så der er ingen værdi for dette land.

Hvorfor stiger boligpriserne?

Årsagerne til de stigende boligpriser over næsten hele Europa skal primært ses i lyset af følgende tre faktorer: Den ekstremt lave rente, forbrugernes stigende købekraft på grund af lav inflation samt en forbedret beskæftigelse er tre meget væsentlige faktorer, som alle har indflydelse på boligpriserne. Sålænge disse tre faktorer fortsætter deres udvikling i samme retning er der ikke umiddelbart grundlag for at forvente faldende priser, alt andet lige

Regeringens forudsigelser om udviklingen på det danske boligmarked i 2016 ligger på en stigning på 4 % og ligger dermed i tråd med de tal Eurostat netop har offentliggjort i indeværende uge.Se regeringens økonomiske redegørelse.

Det bliver interessant at følge udviklingen i boligpriserne i Storbritannien efter Brexit. De nyeste Eurostat-tal beskriver det europæiske boligmarked til og med første kvartal 2016. Der går dermed et stykke tid før vi får datamateriale, der viser de boligmarkedsmæssige konsekvenser af Brexit. Den næste europæiske boligmarkedsstatistik fra Eurostat – frigives til oktober mens Storbritanniens egne tal på deres marked isoleret kommer tidligere.

14/07/2016 af

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os