Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
Er det nu du skal købe sommerhus?

Er det nu du skal købe sommerhus?

Giver det mening at overveje at købe sommerhus på et tidspunkt, hvor ingen er enige om, hvor det hele ender? Det mener vi at det gør.

Giver det mening at købe sommerhus nu

I dag er det d. 12. marts 2020, dagen efter statsminister Mette Frederiksen har holdt pressemøde omkring den nye samfundstrussel Ny Coronavirus, hvis tilstedeværelse givetvis vil betyde, at der bliver vendt op og ned på rigtig mange ting i det danske samfund. Umiddelbart kan vi forvente en økonomisk påvirkning, som vil være enorm. Hvis samfund lukker – ikke blot i Danmark – men i det meste af Verden, så vil det alt andet lige ligge en dæmper på den økonomiske vækst.

Det er endda nemt at forestille sig, at vi vil opleve et år med decideret negativ vækst i BNP på landsplan og på verdensplan. Som køberrådgivere stiller den nye situation os et helt nyt sted på den korte bane. Markedet for sommerhuse er faktisk aldrig rigtig kommet sig siden finanskrisen i 2006/2007. Prisudviklingen er langt efter prisudviklingen på villaer og ejerlejligheder, som er kommet sig fint efter finanskrisen. Sommerhusmarkedet derimod halter efter med ca. 25 %. Det vil sige, at der hvor prisen på villaer og ejerlejligheder har vundet det tabte tilbage og mere til, der er prisen på sommerhuse ikke kommet tilbage med samme kraft. Priserne på sommerhuse er steget siden finanskrisen, men ikke i samme grad som priserne på helårsboliger. Og det er det gap, de 25 % er udtryk for.

Sommerhuskøb på vej ind i en national sundhedskrise?

På et tidspunkt hvor ingen er enige om, hvor det hele ender – giver det så mening at købe sommerhus? Det mener vi det gør. Men vi mener også, at man skal være relativt hurtig på aftrækkeren, for vi ser en sandsynlighed for, at prisen på sommerhuse kommer til at stige eksplosivt i år som konsekvens af, at vi i Danmark er “lukket inde”. Vi har stadig behov for luftforandring i weekender og ferier, men vi kan sandsynligvis ikke bevæge os uden for landets grænser i lang tid fremover. Derfor forventer vi også at man kan gøre et rigtig lukrativt sommerhuskøb lige nu og her og måske en måned eller to frem. Ikke længere. Derefter vil der i markedet være en efterspørgsel som overstiger udbuddet og priserne vil stige måske 20-30 % på et år. Det er ikke noget vi kan garantere, men hvis vi forestiller os, at der fortsat vil være et behov for “luftforandring”, og grænserne er lukkede måske 1 eller 2 år, så vil sommerhuse komme i overordentlig høj kurs.

Er et sommerhus noget for dig i en coronatid?

Problemet med sommerhusmarkedet i de mange år siden finanskrisen har været relevans. Det har simpelthen ikke været relevant at have et sommerhus. Årsagerne skal findes mange steder. En af de væsentlige årsager til sommerhusmarkedets deroute har været, at det er helt ufatteligt billigt at rejse udenlands. En returbillet til Nice kan købes for 299,- på de rigtig gode dage. Det koster vel nærmest mere i benzin at køre i sommerhus. Så sommerhusmarkedet er på en måde blevet udkonkurreret af Ryanair, Norwegian osv. Nu bliver sommerhusmarkedet igen relevant, og inden sommerhusejerne opdager dette, efter at de i mange år ikke har kunnet sælge deres sommerhus selv til spotpris, så forventer vi, at man kan lave nogle rigtig fornuftige sommerhuskøb. Men det kræver altså at man har behovet. Ligegyldigt hvor billigt man kan købe et sommerhus, så kan det ikke anbefales, hvis ikke man enten kommer til at bruge det selv eller man har planer om at leje det ud og drive det som et udlejningssommerhus. Man må ikke lade sig forblinde af muligheden for en god handel, hvis ikke man kommer til at bruge sommerhuset.

Rådgivning ved køb af sommerhus

Hvis du har tænkt dig om, og indset at et sommerhus lige er noget for dig, så kan timingen være rigtig god lige nu. Hvis tingene udvikler sig, som vi i Købersmægler forventer. Det er altid svært at spå om fremtiden, og vi kan sagtens tage fejl. Men tager du beslutningen om, at det er det rette for dig at købe sommerhus, så er vores køberrådgivere klar til at hjælpe dig. Lad være med at droppe rådgiverforbeholdet selvom ejendomsmægleren måtte presse dig med at der er andre købere. Det er alt for risikabelt.

12/03/2020 af

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os