Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
Husk de løbende udgifter der følger med når du køber bolig

Husk de løbende udgifter der følger med når du køber bolig

Boligkøbere er ikke altid opmærksomme på de løbende udgifter, når de skal købe bolig. Men det kan have stor betydning for den samlede boligøkonomi, hvis boligkøberen køber en bolig med for høje løbende udgifter.

Boligkøbere er ikke opmærksomme på de løbende udgifter, når de skal købe bolig.

I vores køberrådgivning støder vi ofte på boligkøbere, som ikke er opmærksomme på de løbende udgifter på den bolig, som de har forelsket sig i. Men det har faktisk stor betydning for den samlede boligøkonomi, hvis boligkøberen vælger en bolig med meget høje løbende udgifter.

Omkostningerne ved realkreditlån/finansiering fremgår af salgsopstillingen, og det er langt de fleste boligkøbere opmærksomme på. Det er synligt og det er nemt at forstå og afkode. Værre står det til med de løbende udgifter til fx vedligeholdelse, varme, el og vand. Disse udgifter er ikke på samme måde trukket frem og det er derfor svært at sammenligne boliger. Der kan imidlertid være store forskelle, boliger imellem, på de løbende udgifter.

Forskel på huse

Ældre huse har typisk et langt mere belastet varmeregnskab end nyere huse. Årsagen er ganske simpelt byggematerialer, isolering osv. Men et ældre hus er i langt de fleste tilfælde også dyrere at vedligeholde. Er huset bevaringsværdigt, så kan det være en dyr affære at renovere og vedligeholde et ældre hus. Men alt for få boligkøbere er opmærksomme på de store forskelle.

Der kan være mange penge at spare ved at købe den rette bolig

Forskellen i de løbende udgifter kan årligt løbe op i mange tusinde kroner, og har man ikke en husholdningsøkonomi, der kan holde til dette, så kan det blive en stressende affære at stå med disse udgifter.

En del af de overvejelser man skal gøre sig i forbindelse med boligkøb er derfor, hvor meget de løbende udgifter betyder. Det er ikke en parameter, som man må være overhøring. Det er rede penge og disse løbende udgifter kan nemt overstige de udgifter, der er forbundet med finansieringen, da realkreditlån i de seneste mange år har været billige at finansiere.

Benyt køberrådgivning når der skal købes bolig

Det kan være svært at få en fornemmelse af, om de løbende udgifter er høje eller lave, hvis ikke man sammenligner forskellige boliger. Det kan en køberrådgiver hjælpe med som en naturlig del af køberrådgivningen. Eller man kan sammenligne forskellige boliger, for at få en fornemmelse af om den bolig, som man er interesseret i ligger på et fornuftigt niveau.

Læs hele artiklen: Sydkysten Lokalavis Boligmagasin – Husk de løbende omkostninger.

12/11/2018 af

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os