Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
Købersmægler i Børsen-artikel vedrørende boliger uden bopælspligt

Købersmægler i Børsen-artikel vedrørende boliger uden bopælspligt

Køberrådgiver Jacob Agerbo, citeres i Børsen om fænomenet “boliger uden bopælspligt”. I artiklen sættes der blandt andet fokus på, at en del af de nye områder i København står øde hen i store perioder, da der ikke er tilmeldt en beboer på adressen i folkeregistret.

Boliger uden bopælspligt

Køberrådgiver Jacob Agerbo citeres i Børsen om fænomenet “boliger uden bopælspligt”. I artiklen sættes der blandt andet fokus på, at en del af de nye områder i København står øde hen i store perioder, da der ikke er tilmeldt en beboer på adressen i folkeregistret. Det er primært nybyggeri, som vi ser have status som bolig uden bopælspligt. De store byggerier langs Københavns havn er typiske luksuriøse lejlighedskomplekser, hvor der en del steder ikke kræves bopælspligt.

Svære at finde

Lejligheder med denne specielle status kan være svære at finde, da det ikke er muligt at søge på den denne status som boligkøber. Der er ikke noget flueben der kan vinges af på boliga.dk, hvor man sætter et filter på, der gør at man kun får lejligheder frem, som ikke har bopælspligt. Det gør det sværere at navigere på markedet for boligkøberen og det er svært at danne sig et overblik. Samtidig er priserne ikke helt sammenlignelige med tilsvarende boliger med bopælspligt, da lejligheden typisk handles dyrere når der ikke er knyttet en bopælspligt til adressen. Det er en række øvrige faktorer som adskiller sig fra det traditionelle boligmarked og det betyder, at der i høj grad er brug for professionel køberrådgivning, når man ønsker en bolig uden bopælspligt.

Hvem er boligkøberne?

De kunder som vi hjælper boligkøb inden for denne boligtype kan være udlandsdanskere, som ønsker en base i Danmark, når de er “hjemme”. Køber de en traditionel bolig med bopælspligt, så er der krav til, at boligen skal bebos. Og det er selvsagt problematisk for dem. En anden kundegruppe er eksempelvis virksomhedsejere, som bor i den anden ende af landet og som også har et behov for at kunne overnatte i København. Eller det er boligkøbere som bor nogle år endnu i en villa, men vælger at investere i deres kommende bolig i god tid. Når børnene flyver fra reden, så sælger de villaen og flytter ind i lejligheden.

Der kan være mange grunde til, hvorfor en boligkøber har behov for en bolig uden bopælspligt. Fælles er der det faktum, at boliger uden bopælspligt ikke kan søges på samme måde som boliger med bopælspligt, så man må gå anderledes til værks. Disse boliger har dog tendens til at være koncentreret omkring nybyggerierne/projektbyggerier i de større byer med hovedvægt på København.

Køberrådgivning – bolig uden bopælspligt

Overvejer du også at købe en bolig uden bopælspligt og vil høre mere om mulighederne for køberrådgivning i den forbindelse, kan du kontakte os alle ugens 7 dage, i tidsrummet kl. 08-22.

11/01/2017 af

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os