Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
Køb af sommerhus - nye låneregler er klar 1. maj!

Køb af sommerhus – nye låneregler er klar 1. maj!

Skal du købe sommerhus, så er der nye regler på vej, som kan gøre det til en bedre investering end med den nuværende situation. Købersmægler er blevet interviewet af dagbladet Børsen omkring, hvad det kan komme til at have af betydning for sommerhusmarkedet. Der er fortsat et stort gap mellem det almindelige boligmarked og markedet for fritidshuse

Skal du købe sommerhus, så er der nye regler på vej

Skal du købe sommerhus, så er der nye regler på vej, som kan gøre det til en bedre investering end med den nuværende situation. Købersmægler er blevet interviewet af dagbladet Børsen omkring, hvad det kan komme til at have af betydning for sommerhusmarkedet. Der er fortsat et stort gap mellem det almindelige boligmarked og markedet for fritidshuse. Det prisfald vi så i forbindelse med finanskrisen har ikke rettet sig op, ligesom det er tilfældet for en stor del af det øvrige boligmarked. Blandt andet derfor er politikerne trukket i arbejdstøjet, og det ser ud til at der er opstået en enighed om at ændre lovgivningen på området.

Nye låneregler

Et af tiltagene er en ændring af lånereglerne, så man fremover kan belåne sommerhuset med 75 % realkredit i stedet for kun 60 %, som det er tilfældet i dag. Hos Købersmægler er vi ikke sikre på, at det kommer til at have den store betydning isoleret set. Børsen har i går skrevet en artikel om emnet i Børsen Penge.

Et overskudsfænomen

Faglig chef og køberrådgiver hos Købersmægler John Wulff fortæller til børsen, at “potentielle sommerhuskøbere deler sig i to grupper. De velbjærgede børnefamilier fra byerne med lyst til at sende ungerne på græs i weekender samt det lidt ældre segment, der gerne vil bruge noget af otiumtilværelsen tæt på skov og strand. Jeg hilser helt klart velkommen, at muligheden for realkreditbelåning lempes. Det vil givetvis øge salget, men jeg oplever ikke, at det er familier, som kun lige kan få enderne til at nå sammen hver måned, som er på udkig efter sommerhus. Det er et overskudsfænomen.” (Citat fra artiklen i Børsen.)

Flere tiltag på vej

På sommerhusmarkedet virker det som om der er der flere tiltag på vej. Blandt andet vil man i udvalgte kommuner give dispensation fra reglen om at udlændinge ikk må købe sommerhus i Danmark. Det er et forslag, som skal afdække, om det giver et løft til lokalområdet og det vil typisk være fokuseret på de områder som har været hårdt ramt af affolkning gennem de seneste år. Dette emne behandles dog ikke i artiklen, men du kan læse mere om forslaget her: EB.dk – Regeringen: Udlændinge skal kunne købe sommerhus i Danmark.

Kontakt os, hvis du overvejer at købe sommerhus. Lige nu tilbyder vi en gratis uvildig købsvurdering, så du bliver klædt bedre på til købet og forhandlingen med sælger.

21/03/2017 af

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os