Køberrådgivning i forhold til køb af bolig uden bopælspligt

Køberrådgivning i forhold til køb af bolig uden bopælspligt

Børsen følger op på historien om lejligheder uden bopælspligt ved at tale med kunde hos Købersmægler, Jan Zederkof om det at købe bolig uden bopælspligt og tænke investering med i sit boligbehov. Jan har købt en projektlejlighed i indre København, nærmere bestemt i Carlsbergbyen. Her sker der for øjeblikket en rivende udvikling, hvad angår opførelse af nye boliger, butikker og et nyt lokalmiljø. Jan bor fortsat i Middelfart men lejligheden, som Købersmægler har hjulpet ham med at erhverve skal fungere som Jans faste base, når han er i København. Det er han ca en gang om ugen, så alternativt skulle han bo på hotel, med alt hvad det indebærer på godt og ondt.

København på prøve

Jan kunne som sådan godt blive ved med at tjekke ind og ud af hoteller, når han besøger hovedstaden i forbindelse med sit arbejde og på weekendturene med familien. Men ideen med at købe lejligheden er også at prøve det at bo i København af. På den måde opfylder lejligheden flere behov, dels i form af en base, når der er møder i København og dels som prøvebolig, så beslutningen om at flytte til København kan gøres på et bedst muligt grundlag. Samtidig er det muligt at leje lejligheden ud på korttidsbasis til fx turister og på den måde få en del af udgifterne til lejligheden finansieret.

Alternativ til pensionsopsparing

Lejligheden i Carlsbergbyen er absolut en af de mere luksuriøse. Den ligger øverst oppe og der etableres en stor tagterrasse. En medvirkende årsag til at Jan har valgt at købe en lejligheden i København er blandt andet, at han anser det som en god investering. Som selvstændig erhvervsdrivende har han ikke en pensionsopsparing på samme måde som mange lønmodtagere har. Så der var helt klart også et element af god investering med i Jans overvejelser, da han tog skridtet.

Prisnedslag på boliger uden bopælspligt

Det er sjældent muligt at få prisnedslag på projektlejligheder i disse år, simpelthen fordi de er for eftertragtede og fordi der ikke er en kultur for prisnedslag inden for projektbyggerier. Det lykkedes dog i dette isolerede tilfælde, at få et væsentligt prisnedslag på den lejlighed, som Jan valgte at købe, men det hører til sjældenhederne, at det sker. Til gengæld er prisnedslaget med til at danne fundamentet for den gode investering – at man allerede er “lidt foran” til at starte med.

Hvor er boligerne uden bopælspligt?

Der er ikke et register, hvor man kan finde boliger uden bopælspligt, men ønsker man en bolig uden bopælspligt, for eksempel fordi man er udlandsdansker og først kommer hjem om et stykke tid, så skal man se efter de nyopførte boliger. I København er det “de nye områder” langs havnen, langs vandet på Østerbro, ved Amager Stand og nybyggerierne i inde by. I København er der godt 2.700 boliger der har status af at være “uden bopælspligt”, som det populært kaldes. Lejlighederne er typisk større lejligheder på mere end 100 kvadratmeter og kan sagtens være et godt stykke over 200 kvadratmeter.

Køberrådgivning vedrørende bolig uden bopælspligt

Ønsker du køberrådgivning omkring bolig uden bopælspligt, så kontakt os på 70 99 99 00

af

Seneste Artikler

Hvad er en købermægler

Hvad er en Købermægler Købermægler er et udtryk som først inden for de seneste par år er blevet almindeligt kendt. En købermægler er typisk en ejendomsmægler, som repæsenterer og rådgiver boligkøber ...

Undersøgelse viser at boligkøberen går glip af prisnedslag!

I en undersøgelse udført for Købersmægler fortæller landets ejendomsmæglere, at boligkøberne kan forhandle en bedre købspris, hvis de bruger en køberrådgiver til prisforhandlingen af deres nye bolig.

Køberrådgivning skaber tryghed ved boligkøb

I en undersøgelse udført for Købersmægler blandt mere end 300 boligkøbere,svarer otte ud af ti boligkøbere, at de oplevede utryghed og usikkerhed, da de købte bolig. Det gjorde de primært, fordi ...
×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Kontakt

Skriv en besked og vi vender tilbage til dig. Passer det dig bedst at ringe til os? Ring nu på tlf 70 99 99 00


Gratis vurdering

Få en gratis Købsvurdering™ - hvis du skal købe bolig

Lige nu tilbyder vi en gratis og uvildig Købsvurdering™ af den bolig, som du overvejer at købe.

Ring på 70 99 99 00. Telefonen er åben til kl 22:00. Eller udfyld kontaktformularen herunder.