Prisforhandling og boligkøb – hold hovedet koldt.

Hvordan prisforhandler man bedst ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ide at benytte en køberrådgiver til at hjælpe med prisforhandlingen.

Købersmægler har mødt Boliga til en snak om boligkøb, køberrådgivning og prisforhandling

Det er mange steder efterhånden reglen mere end undtagelsen, at potentielle boligkøbere bliver opfordret til at deltage i åbent hus på en bolig som er til salg, frem for at der bliver arrangeret en egentlig fremvisning for en boligkøber ad gangen. Det kan virke som om, at det er noget ejendomsmægleren gør for at effektivisere og optimere sit arbejde, så han/hun ikke skal fremvise en given bolig i tide og utide. Det kan der være noget om, det er ganske enkelt smartere, hurtigere og mere effektivt.

Der er masser af psykologi og manipulation i at holde åbent hus

Men der kan også være andre årsager. Fx er der en hel del psykologi i at holde åbent hus. For det første samler sælgers mægler dermed potentielle købere på adressen i en afsat tidsramme på helt ned til en halv time. På den måde, så kan man som potentiel boligkøber blive forvirret og stresset over at det ser ud til at der er overordentlig mange interesserede. Og det kan gå ud over strategien i forbindelse med boligkøbet.

Det som andre vil have ..

Det er en gammelkendt sandhed, at når vi oplever, at andre er interesserede i et givent objekt, så anslår vi værdien af objektet højere end, hvis det modsatte var tilfældet. Selvom der altså er tale om det præcis samme objekt. Denne nærmest universelle sandhed udnytter sælger og sælgers mægler naturligvis. Ved at sørge for, at man som boligkøber med egne øjne kan se, at der er andre der også er interesserede i boligen, så påvirkes boligkøbers mentale indstilling til den kommende forhandling omkring boligkøbet.

Hvem har det psykologiske overtag?

Pludselig ser bolden ikke ud til at være på købers halvdel, men derimod ovre på sælgers. Og det kan i høj grad forvirre og forværre boligkøbers forhandlingssituation. Skal der prisforhandles, så vil man typisk være mere forsigtig og tilbageholdende og det kan derfor ende med at en uskyldig deltagelse i et åbent hus arrangement har afgørende betydning for, om man kommer afsted på det rigtige ben i forbindelse med den kommende prisforhandling og indgåelse af bolighandlen.

En køberrådgiver kan hjælpe til under prisforhandling ved køb af bolig

Meget få boligkøbere har sat sig ind i psykologien i forbindelse med et boligkøb. Hvad sker der med ens mentale indstilling, når man finder det der ser ud til at være drømmeboligen over alle drømmeboliger? Der sker rigtig mange ting og da ens modpart, sælgers ejendomsmægler, er ekspert i bolighandler og i at vurdere mennesketyper og købssignaler, så risikere man at processen løber afsted med en i stedet for at man styrer processen. En af Købersmægler’s simple men væsentlige pointer i interviewet til Boliga er at forsøge at holde hovedet koldt. Drømmehuset kan hurtigt nærmest blive en besættelse, hvor man som boligkøber nærmest ikke kan sove og tænker på boligen dag og nat. Ikke ulig en forelskelse.

Hos Købersmægler er vi eksperter i prisforhandling ved køb af bolig. Læs mere om hvordan vi kan hjælpe med prisforhandling ved køb af bolig.

af

Seneste Artikler

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Hvad er forældrekøb, hvad er fordelene og hvordan kommer man igang

Hvad er forældrekøb, hvad er fordelene og hvordan kommer man igang

Det er igennem årene blevet stadig mere almindeligt, at forældre vælger at investere i en ejerlejlighed eller andelsbolig til deres børn eller omvendt - at børnene investere i fast ...
Husk de løbende udgifter der følger med når du køber bolig

Husk de løbende udgifter der følger med når du køber bolig

Boligkøbere er ikke altid opmærksomme på de løbende udgifter, når de skal købe bolig. Men det kan have stor betydning for den samlede boligøkonomi, hvis boligkøberen køber en bolig med ...
×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Kontakt

Skriv en besked og vi vender tilbage til dig. Passer det dig bedst at ringe til os? Ring nu på tlf 70 99 99 00


Gratis vurdering

Få en gratis Købsvurdering™ - hvis du skal købe bolig

Lige nu tilbyder vi en gratis og uvildig Købsvurdering™ af den bolig, som du overvejer at købe.

Ring på 70 99 99 00. Telefonen er åben til kl 22:00. Eller udfyld kontaktformularen herunder.