Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
Prisforhandling og boligkøb - hold hovedet koldt

Prisforhandling og boligkøb – hold hovedet koldt

Hvordan prisforhandler man bedst ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ide at benytte en køberrådgiver til at hjælpe med prisforhandlingen.

Hvor stort et nedslag i prisen kan forhandles?

Som køberrådgiver får vi tit spørgsmålet, hvor stort et nedslag i prisen man kan forvente at få ved en given bolig, når vi er køberrådgiver for en boligkøber. Det er umuligt at svare på ud fra en generel betragtning. Man skal se på den helt specifikke sag og sammen blive enige om, hvor aggressive man vil være i sit bud. Nogle gange vil vi anbefale at byde over udbudsprisen. Det kan eks være ved en lejlighed som er meget attraktiv og udbudt til en lav pris fordi sælgerne ønsker et hurtigt salg. Det er ikke sjældent at der er flere bud over udbudsprisen på særligt attraktive ejerlejligheder, og derfor kan der være god mening i at rådgive boligkøberen i at byde over prisen, hvis vi stadig anser investeringen for at være god og sund.

Købersmægler har mødt Boliga til en snak om boligkøb, køberrådgivning og prisforhandling

Det er mange steder efterhånden reglen mere end undtagelsen, at potentielle boligkøbere bliver opfordret til at deltage i åbent hus på en bolig som er til salg, frem for at der bliver arrangeret en egentlig fremvisning for en boligkøber ad gangen. Det kan virke som om, at det er noget ejendomsmægleren gør for at effektivisere og optimere sit arbejde, så han/hun ikke skal fremvise en given bolig i tide og utide. Det kan der være noget om, det er ganske enkelt smartere, hurtigere og mere effektivt.

Der er masser af psykologi og manipulation i at holde åbent hus

Men der kan også være andre årsager. Fx er der en hel del psykologi i at holde åbent hus. For det første samler sælgers mægler dermed potentielle købere på adressen i en afsat tidsramme på helt ned til en halv time. På den måde, så kan man som potentiel boligkøber blive forvirret og stresset over at det ser ud til at der er overordentlig mange interesserede. Og det kan gå ud over strategien i forbindelse med boligkøbet.

Det som andre vil have ..

Det er en gammelkendt sandhed, at når vi oplever, at andre er interesserede i et givent objekt, så anslår vi værdien af objektet højere end, hvis det modsatte var tilfældet. Selvom der altså er tale om det præcis samme objekt. Denne nærmest universelle sandhed udnytter sælger og sælgers mægler naturligvis. Ved at sørge for, at man som boligkøber med egne øjne kan se, at der er andre der også er interesserede i boligen, så påvirkes boligkøbers mentale indstilling til den kommende forhandling omkring boligkøbet.

Hvem har det psykologiske overtag?

Pludselig ser bolden ikke ud til at være på købers halvdel, men derimod ovre på sælgers. Og det kan i høj grad forvirre og forværre boligkøbers forhandlingssituation. Skal der prisforhandles, så vil man typisk være mere forsigtig og tilbageholdende og det kan derfor ende med at en uskyldig deltagelse i et åbent hus arrangement har afgørende betydning for, om man kommer afsted på det rigtige ben i forbindelse med den kommende prisforhandling og indgåelse af bolighandlen.

En køberrådgiver kan hjælpe til under prisforhandling ved køb af bolig

Meget få boligkøbere har sat sig ind i psykologien i forbindelse med et boligkøb. Hvad sker der med ens mentale indstilling, når man finder det der ser ud til at være drømmeboligen over alle drømmeboliger? Der sker rigtig mange ting og da ens modpart, sælgers ejendomsmægler, er ekspert i bolighandler og i at vurdere mennesketyper og købssignaler, så risikere man at processen løber afsted med en i stedet for at man styrer processen. En af Købersmægler’s simple men væsentlige pointer i interviewet til Boliga er at forsøge at holde hovedet koldt. Drømmehuset kan hurtigt nærmest blive en besættelse, hvor man som boligkøber nærmest ikke kan sove og tænker på boligen dag og nat. Ikke ulig en forelskelse.

Hos Købersmægler er vi eksperter i prisforhandling ved køb af bolig. Læs mere om hvordan vi kan hjælpe med prisforhandling ved køb af bolig.

28/04/2017 af

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os