Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
Nedslag i pris ved boligkøb er steget siden lavpunktet i juni 2015

Nedslag i pris ved boligkøb er steget siden lavpunktet i juni 2015

I dag blev “Boligsidens Markedsindeks” offentliggjort og statistikken er interessant på flere områder.

Nu kan der forhandles større nedslag i pris

I dag blev Boligsiden månedlige markedsindeks offentliggjort, og statistikken er interessant på flere områder. Et af de områder vi helt naturligt interesserer os for er “gennemsnitligt prisnedslag”. Prisforhandling er fortsat vores kerneområde og det er her vi gør en stor forskel for vores kunder og sparer dem penge.

I juni måned nåede vi det laveste niveau for prisnedslag, som vi har set i den tid, vi har eksisteret som rådgivningsvirksomhed. For et år siden var det gennemsnitlige prisnedslag for en bolig i hovedstaden 3,82 %. I juni måned var vi nede på 2,68 %. Tendensen er helt den samme for landsgennemsnittet. Det har vi kunnet mærke i vores daglige arbejde. Det har været svært og hårdt arbejde at forhandle priserne ned til vores kunders fordel.

Større råderum

Men nu kan vi altså igen forvente større råderum. Tallene for juli og august viser, at der nu er en stigende tendens i prisnedslag. Mest udtalt i hovedstaden men også på landsplan ser vi dette. Dette er selvfølgelig som udgangspunkt til boligkøbernes fordel, men man skal huske, at hver bolig er forskellig og det er forhandlingsmulighederne også. Der er fortsat store lokale forskelle som kræver, at man har en boligprofessionel ved sin side til at optimere pris og vilkår som boligkøber.

Lokale forskelle stiller krav til valg af rådgiver

Det gennemsnitlige prisnedslag, som vi forhandler i Købersmægler, ligger typisk et pænt stykke over markedsgennemsnittet. Der er dog til stadighed handler, hvor det ikke vil være muligt at prisforhandle, hvis boligen rammer behovene og smagen blandt en stor, købestærk målgruppe og eks. ligger på en meget attraktiv adresse. Det samme gælder andelsboliger i København. Er andelen attraktiv, så er spændet mellem andel og ejer blevet så stor, at andele igen er eftertragtede i en grad vi ikke har set i mange år. Derfor har de mæglere som specialiserer sig i andelsboliger også haft meget svære vilkår, da en god andelsbolig så at sige sælger sig selv.

En lille pause

Vores oplevelse er den, at der efter en overophedning i foråret og forsommeren, nu er en stille “pause” i gang på boligmarkedet flere steder i hovedstaden og i de andre større byer, hvor man lige skal op til overfladen og trække luft. Så de boliger, der er blevet udbudt på toppen ligger nu lidt længere og der er muligvis brug for en regulering af prisen. Enten sker den ved en decideret forhandling af udbudsprisen eller boligerne reguleres af ejendomsmægleren ved at prisen sættes lidt ned for at følge efter markedet. Vi kan derfor også forvente, at nogle boliger trækkes ud af markedet igen uden at blive solgt, hvis sælger alligevel ikke kan få det, som denne var sat i udsigt.

Få et overblik over hvilke ydelser vi tilbyder i forbindelse med køb af bolig, herunder prisforhandling ved boligkøb..

Har du spørgsmål vedr. køb af bolig, og herunder forhandling af pris og vilkår er du altid velkommen til at ringe til os på tel. 70 99 99 00 eller skrive til os på chatten alle ugens 7 dage.

17/09/2015 af

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os