Realkreditlån: “Nye regler rammer boligkøbere” mener Forbrugerrådet.

Realkreditlån: Forbrugerrådet er for en gang skyld helt galt på den …

En af konsekvenserne af den nye ejendomsmæglerlov er, at sælgers mægler ikke længere må komme med lånetilbud til boligkøberen. De må kun komme med et standardforslag og så må man som boligkøber selv finde alternativer.

Realkreditlån: Hos Forbrugerrådet udtalte direktør Lars Pram den 24. december, at forbrugerrådet mener at “det ville have været i forbrugernes interesse, at man fik nogle alternative forslag til finansiering, da de fleste forbrugere ikke undersøger markedet” (Citat Lars Pram, direktør i Forbrugerrådet Tænk.) Han fortsætter videre ud ad samme tangent: “– Derfor ville det være godt for konkurrencen og forbrugerne, hvis man også fik alternative lånetilbud fra sin ejendomsmægler“.

Vi undrer os

Hos Købersmægler er det med undren, at vi læste Lars Prams udtalelser til TV2. Nu blev indlægget jo bragt 24. december, så en forklaring kunne jo være, at den gode hr. Pram er gået til den med julegløggen. Eller også var han mentalt gået på juleferie, da han blev interviewet. Man må gå ud fra, at han godt ved at langt størstedelen af danske ejendomsmæglere er ejet af en finansiel partner som tilbyder realkreditlån og boliglån. Ved at lade sælgers mægler foreslå finansieringsmuligheder til potentielle købere, bør det være klart, at vedkommen ikke kan være uafhængig eller objektiv. Det siger sig selv.

Og selvfølgelig bør boligkøberen ikke nødvendigvis gå i krig med at gå markedet igennem alene. Det er jo netop derfor at sælgers mægler skal foreslå boligkøberen at involvere egen rådgiver – en såkaldt køberrådgiver. Denne vil nemlig kunne rådgive og vejlede køberen i alle købets facetter og vil også kunne varetage købers interesser, når det kommer til finansieringen. På den måde får boligkøberen en uvildig rådgivning forudsat at køberrådgiveren ikke er en del af en af de eksisterende ejendomsmæglerkæder som ejes af en finansiel partner.

af

Seneste Artikler

Hvad er en købermægler

Hvad er en Købermægler Købermægler er et udtryk som først inden for de seneste par år er blevet almindeligt kendt. En købermægler er typisk en ejendomsmægler, som repæsenterer og rådgiver boligkøber ...

Undersøgelse viser at boligkøberen går glip af prisnedslag!

I en undersøgelse udført for Købersmægler fortæller landets ejendomsmæglere, at boligkøberne kan forhandle en bedre købspris, hvis de bruger en køberrådgiver til prisforhandlingen af deres nye bolig.

Køberrådgivning skaber tryghed ved boligkøb

I en undersøgelse udført for Købersmægler blandt mere end 300 boligkøbere,svarer otte ud af ti boligkøbere, at de oplevede utryghed og usikkerhed, da de købte bolig. Det gjorde de primært, fordi ...
×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Kontakt

Skriv en besked og vi vender tilbage til dig. Passer det dig bedst at ringe til os? Ring nu på tlf 70 99 99 00


Gratis vurdering

Få en gratis Købsvurdering™ - hvis du skal købe bolig

Lige nu tilbyder vi en gratis og uvildig Købsvurdering™ af den bolig, som du overvejer at købe.

Ring på 70 99 99 00. Telefonen er åben til kl 22:00. Eller udfyld kontaktformularen herunder.