Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.

Ejendomsmæglerkæder risikerer at miste halvdelen af kunderne

40 % af danskerne ville fravælge en ejendomsmægler til at sælge deres bolig, hvis de risikerer, at en mægler fra samme mæglerkæde ligeledes repræsenterer køberen.

Ejendomsmæglerkæder risikerer at miste kunderne

PRESSEMEDDELELSE
København 24. april 2015

Resumé:
En omnibus-undersøgelse i forhold til ejendomsmæglerkæder blandt 1.003 danskere udført af Voxmeter fortæller, at 40 % af danskerne ville fravælge en ejendomsmægler til at sælge deres bolig, hvis de risikerer, at en mægler fra samme mæglerkæde ligeledes repræsenterer køberen.

For første gang trækkes ikke kun boligkøberne men dermed også boligsælgerne med ind i debatten omkring den nye praktik hos ejendomsmæglerkæderne, hvor man nu tilbyder køberrådgivning ved siden af sin service til boligsælgerne.

Ny ejendomsmæglerlov

Den nye ejendomsmæglerlov, som trådte i kraft 1. januar, har i en række medier skabt debat omkring, hvorvidt loven i virkeligheden mudrer billedet for boligkøberne. Den nye lov sætter streg under, at sælgers mægler ikke må rådgive køberen, men skal opfordre køberen til at søge egen rådgivning. Det har afstedkommet, at en del af de etablerede ejendomsmæglerkæder har iværksat deres egne købermægler-tilbud i markedet.

Men det, at de etablerede ejendomsmæglerkæder nu tilbyder køberrådgivning ved siden af deres sædvanlige ydelser, er noget der også kan vise sig at gå ud over tilliden fra kædernes primære kunder, nemlig boligsælgerne, mener den uafhængige rådgivningsvirksomhed Købersmæglr, som har specialiseret sig i udelukkende at hjælpe boligkøberne.

40% vil fravælge ejendomsmægler

Det er Købersmægler der har fået udført Voxmeter-undersøgelsen blandt 1.003 danskere. I undersøgelsen resultater fremgår det, at 40 % af danskerne vil fravælge en ejendomsmægler til at sælge deres bolig, hvis de risikerer at en ejendomsmægler fra samme kæde er købers mægler i samme sag.

”Det er jo faktisk meget forståeligt”, lyder det fra Lennart Christensen, som er partner og rådgiver i Købersmægler. ”Risikerer man som sælger, at køber bliver tilgodeset på ens egen bekostning med et faldende udbytte i boligsalget som konsekvens, så er det selvfølgelig ikke i orden. Og her kan man måske finde en udfordring, som de etablerede ejendomsmæglerkæder ikke havde set, da de lancerede deres køberrådgivning ved siden af deres sælgerrådgivning. Med etableringen af de nye ydelser skaber kæderne nemlig et potentielt stort problem for dem selv. Er de ikke i gang med at skubbe sine kernekunder, boligsælgerne, væk ved samtidig at tilbyde at rådgive køberne?”, fortsætter Lennart Christensen.

Det er relevant med en debat

Denne vinkel er en ny brik i diskussionen omkring den nye ejendomsmæglerlov. Og for første gang trækkes også boligsælgerne med ind i debatten som endnu en part, som kan blive berørt af den nye praktik. En måde at sikre at ens interesser bliver varetaget ufravigeligt kunne være, at man som sælger kræver, at ejendomsmægleren garanterer at en mægler fra samme kæde ikke må repræsentere køber i det pågældende boligsalg. Man kan også vælge en ejendomsmægler som slet ikke tilbyder køberrådgivning, så sikrer man sig, at der udelukkende bliver fokuseret på at optimere boligsalget.

Der er ikke nogle retningslinier fra Dansk Ejendomsmæglerforening omkring dette endnu, og det er derfor op til den enkelte kæde og ejendomsmægler at vælge, hvordan de forholder sig til problematikken omkring, at samme mæglerkæde kan repræsentere begge parter i samme bolighandel.

Herunder gengives de samlede besvarelser:
[..] Hvis du var i den situation, hvor du skulle sælge en bolig, ville du så fravælge at sælge din bolig gennem en ejendomsmægler, hvis du risikerede, at en mægler fra samme kæde repræsenterede køber?

Svar Procent Antal
Ja 39,60% 397
Nej 39,00% 391
Ved Ikke 21,40% 215
Total 1000% 1.003

(Data: Voxmeter omnibus udført 23-27. marts 2015)

Artiklen eller dele af denne, samt/eller resultatet af omnibussen, må gengives med henvisning til Købersmægler som kilde samt link til webadressen https://koebersmaegler.dk hvis gengivelsen sker i et elektronisk medie.

Læs mere om vore køberrådgivning ydelser.

23/04/2015 af

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os