Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
Børsen møder køberrådgiver John Wulff for en snak om "budkrig"

Børsen møder køberrådgiver John Wulff for en snak om “budkrig”

Børsen har til en artikel om budkrig interviewet John Wulff, som er køberrådgiver og faglig chef i Købersmægler. I indre København, herunder brokvartererne og Frederiksberg, har der længe været en tendens til at boligkøberne byder over prisen. Det gør de fordi der er en overefterspørgsel efter lejligheder i disse områder og der derfor tit og ofte er flere købere til samme bolig. Det giver boligsælgerne og ejendomsmæglerne rigtig gode vilkår på det marked der fortsat er varmt og opadgående.

Køberrådgivning og prisforhandling – kan det gå hånd i hånd med overbud og budrunde?

Børsen har til en artikel om budkrig interviewet med John Wulff, som er køberrådgiver og faglig chef i Købersmægler. I indre København, herunder brokvartererne og Frederiksberg, har der længe været en tendens til at boligkøberne byder over prisen. Det gør de fordi der er en overefterspørgsel efter lejligheder i disse områder og der derfor tit og ofte er flere købere til samme bolig. Det giver boligsælgerne og ejendomsmæglerne rigtig gode vilkår på det marked der fortsat er varmt og opadgående.

Men tendensen med budkrig er ikke længere stigende – på landsplan i hvert fald. Faktisk toppede tendensen i 2015. Men i hovedstadsområdet og nogle områder i Århus, der ser vi det fortsat.

Tendensen ses også ved køb af sommerhus

En helt ny tendens, som dog ikke behandles i artiklen i Børsen er, at der opstår budrunder på sommerhuse. Køb af sommerhus har længe haltet efter resten af markedet, men senest er efterspørgslen på sommerhuse steget markant. Og så opstår der nogle gange den situation, at der er 2 eller flere interesserede som skal overbyde hinanden.

Fare for “boligfeber”

Tendensen kan være skræmmende for boligkøber, da det kan være en selvforstærkende effekt. Man hører om fænomenet, og tager det med i sine betragtninger, når man skal byde på en bolig. Får man “boligfeber”, så kan man som boligkøber godt finde på at byde prisen eller over udbudsprisen for at sikre sig boligen, fordi man er faldet for den og det virker som den eneste bolig, man nogensinde kan se sig selv i. Mange boligkøbere får at vide på fremvisning, at der er andre interesserede. Og det er her boligfeberen kan sætte ind. Boligkøberen hører det som, at det er en kamp mod tiden, og de bliver nødt til at rykke hurtigt. Bevares, det kan sagtens være det er tilfældet. Men man skal samtidig huske, at der selvfølgelig altid er andre interesserede i de populære og befolkningstætte områder som Århus, København og til en række andre byer. Blot det at folk har klikket på boligen på Boligsiden eller Boliga betyder vel i grunden, at der er andre interesserede?

Køberrådgivning og det at sikre sig boligen

Nogle gange er den altoverskyggende prioritet at få boligen. Pris og vilkår er af mindre prioritet, det er det at “få lov at købe boligen” som er det væsentlige. Typisk ses det ved forskellige former for liebhaveri, helt specifikke adresser og de boligtyper og -størrelse som der få af. Når de bliver udbudt er der mange gange en overefterspørgsel blandt et publikum, der har en solid økonomi. Her er succeskriteriet for en køberrådgiver at sørge for, at boligkøberen bliver udvalgt som den sælger ønsker at sælge til. Det er ikke altid prisen eller beløbet der er afgørende, det kan også være andre parametre, som eks. en godkendelsesskrivelse, der udarbejdes på forhånd, overtagelsestidspunktet osv.

Køberrådgiver John Wulff og Jan Schøtt-Petersen, formand i foreningen Danske Boligadvokater, har talt med Børsen om, hvordan man kan håndterer en budrunde.

Køberrådgivning og hjælp til prisforhandling ved køb af bolig

Købersmægler tilbyder rådgivning og hjælp til de fleste alle aspekter ved køb af bolig. Få et samlet overblik over hvilke ydelser vi tilbyder i forbindelse med køberrådgivning ved køb af bolig, samt prisforhandling ved boligkøb..

Har du spørgsmål vedrørende køb af bolig, og herunder forhandling af pris og vilkår er du altid velkommen til at ringe til os på tel. 70 99 99 00 eller skrive til os på chatten alle ugens 7 dage.

29/06/2017 af

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os