Landsdækkende køberrådgivning - åbent alle dage kl. 08.00 - 22.00. Ring til os på tel. 70 99 99 00 eller start en chat.
Køb af sommerhus - en stor trend blandt byboere med børn

Køb af sommerhus – en stor trend blandt byboere med børn

Priserne på sommerhuse er steget hele vejen igennem Coronakrisen – så er det et godt tidspunkt at købe sommerhus på nu?

Maria Jørgensen, hendes mand Christian og deres datter Asta bruger 3 ud af 4 weekender i sommerhuset, som de købte under Corona-nedlukningen. Familien er en af de mange børnefamilier, som er blevet sommerhusejere mens nedlukningen pga. Covid-19-smitten holdt samfundet lukket. Maria var den som tog initiativ til at køb af sommerhus, og først da hun havde fundet det sted, som hun mente var det rette, inddrog hun sin mand Christian i sine drømme. Derefter gik det stærkt og i juli måned 2020 hjalp Købersmægler familien med at forhandle prisen og gennemføre sommerhuskøbet. Køberrådgivningen bestod i høj grad af at sikre at Maria og Christian vidste og accepterede, hvad det ville sige at være sommerhusejer, og hvor meget det ville ligge beslag på af deres dyrebare weekender, som de ellers var vant til at bruge i byen.

Alle ville pludselig købe det samme sommerhus

Noget af det som overraskede Maria og Christian var, at der var adskillige andre par der også ønskede at købe det samme hus, hvilket skabte en del panik og usikkerhed. Fra at have være købers marked i adskillige år var det nu på rekordtid blevet sælgers marked. Heldigvis faldt det hele ud til deres fordel og de er i dag de lykkelige ejere af et skønt sommerhus tæt ved stranden i Sejerøbugten. Pludselig var det at være sommerhusejer igen blevet trendy og familien Jørgensen var derfor langt fra den eneste familie, som pludselig blev sommerhusfolk. Selvom familien her for blot et halvt år siden slet ikke var i markedet for et sommerhus stod de nu, som så mange andre “bybørnefamilier”, med havetraktor, tagboks på bilen, åbne og lukke for vandet, brændeovn, myrefælder og alt hvad der ellers hører sig til.

Sommerhuse er stadig hot

Priserne på sommerhuse er sådan set steget hele vejen igennem Coronakrisen. Lige da krisen blev en realitet for alle danskere d. 11. marts 2020 faldt priser en smule. Alle gik i panik og kun få havde på det tidspunkt en ide om, at Coronakrisen kun var en katalysator for et haltende fritidshusmarked. (Læs mere om dette i denne artikel) . Siden er priserne steget på landsplan fra en kvadratmeterpris på solgte sommerhuse på godt 16.500 kr. i april 2020 til en kvadratmeterpris på nu ca. 21.500 kr. Det er en prisstigning på 30 %, og sommerhuse er dermed den boligtype, som er steget mest under Coronakrisen til dato.

Er det et godt tidspunkt at købe sommerhus?

Er det så et godt tidspunkt at købe sommerhus på nu? Eller er vi på toppen af markedet? Det spørgsmål får vi hos Købersmægler tit. Svaret er ikke så enkelt. Er et sommerhus det rette for jer som familie i jeres livssituation, så kan det give nogle fantastiske skønne oplevelser i smukke Danmark og nogle stærke barndomsminder. Et sommerhus som ren spekulation derimod, har ikke samme herlighedsværdi som et sommerhus, der bliver brugt. Vores anbefaling tager derfor altid udgangspunkt i hvad det er, man vil med det. Vil man gerne være sommerhusejer, bruge huset, forbedre det og passe på det? Eller er formålet en investering som skal skabe et provenu der skal kunne tåle at blive holdt op mod en tilsvarende investering i aktier? Er man afklaret omkring, at man gerne vil være sommerhusejere, så er det rette tidspunkt at købe sommerhus, når behovet banker så kraftigt på, at man ikke kan ignorere det. At sætte sig og vente på, at husene bliver billigere, er sjældent den rette strategi.

06/06/2021 af

Gratis Uvildig Købsvurdering

Skal du til at købe bolig, så kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder en gratis uvildig købsvurdering af den bolig, du overvejer at købe. Bliv klædt bedre på til dit boligkøb. Læs mere om gratis købsvurdering.

Seneste Artikler

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024
Artikler & Nyheder

Overvejer du at købe bolig? Her er hvad du skal vide om de nye ejendomsvurderinger 2023 / 2024

Er du på udkig efter en ny bolig? Så læs med her og forstå som boligkøber hvad betydningen af de nye ejendomsvurderinger er og hvordan de kan påvirke din fremtidige ...
Boligkøb og prisforhandling - sådan presser man prisen ned
Artikler & Nyheder

Boligkøb og prisforhandling – sådan presser man prisen ned

Afslag på prisen ved boligkøb kan have stor betydning for mange boligkøbere. Læs med her om hvordan man prisforhandler ved køb af bolig og hvorfor kan det være en god ...
Boligkøb Guide - Alt du bør vide om at købe bolig
Artikler & Nyheder

Boligkøb Guide – Alt du bør vide om at købe bolig

Der er mange detajer forbundet med et boligkøb. I denne guide til boligkøb får du styr på alle de processer, tips og tricks der indgår i et boligkøb, lige fra ...
Ring til os
Skriv til os